Μάχη δύο «ταύρων» του ίδιου ιδιοκτήτη

Το παιχνίδι της μοίρας που έπαιξε η UEFA στον Ντίτριχ Μάτεσιτς

Παιχνίδι της μοίρας έπαιξε η κληρωτίδα της UEFA σε Λειψία και Σάλτσμπουργκ, καθώς μετά την κλήρωση της προηγούμενης Παρασκευής, οι δύο ομάδες, θα τεθούν αντιμέτωπες στον 2ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ. Για πολλούς, το συγκεκριμένο ζευγάρι, δεν αποτελεί έκπληξη, σε άλλους θα μπουν σκέψεις, καθώς οι δύο ομάδες, έχουν ουσιαστικά το ίδιο σήμα στην φανέλα, με αυτό του γερμανικού συλλόγου, να είναι λίγο πιο έντονο κόκκινο, ενώ σε αυτό των Αυστριακών, υπάρχει και το κίτρινο χρώμα, το οποίο ουσιαστικά, διαφέρει από των αντιπάλων τους, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια, έχει απομακρυνθεί και ο ένας ταύρος. Ακόμα ένα κοινό των δύο συλλόγων, είναι το γήπεδο, καθώς φέρει το όνομα της «Red Bull». Ενώ, το γεγονός πως 14 ποδοσφαιριστές έχουν μεταγραφεί από την μία στην άλλη, φυσικά και δεν περνάει απαρατήρητο. Για να πάμε από την αρχή, όλα ξεκινούν από το καλοκαίρι του 2017, όταν οι εκπρόσωποι των δύο ομάδων, συναντιόνται με ανθρώπους της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, προκειμένου να τους πείσουν, πως οι δύο σύλλογοι, δεν έχουν τίποτα κοινό. Όλοι ωστόσο σε Γερμανία και Αυστρία, γνωρίζουν, πως Λειψία και Σάλτσμπουργκ, ανήκουν στην «Red Bull», τον κολοσσό ενεργειακών ποτών του Ντίτριχ Μάτεσιτς. Μάλιστα, οι δύο ομάδες, κατάφεραν να αποδείξουν πως δεν έχουν κάτι κοινό στην Ευρωπαϊκή ομοσπονδία, καθώς ο Αυστριακός δισεκατομμυριούχος, είχε φροντίσει, να φαίνεται πως στην Σάλτσμπουργκ η «Red Bull», είναι απλά, ο βασικός χορηγός και τίποτα παραπάνω.

Δύο χρόνια πριν ωστόσο και συγκεκριμένα το 2016, οι διοικούντες του αυστριακού συλλόγου, είχαν πάρει την απόφαση να αλλάξουν το σήμα της ομάδας. Πλέον, ένας ταύρος είναι αυτός που δεσπόζει στο έμβλημα της Σάλτσμπουργκ, σε αντίθεση με αυτό του γερμανικού συλλόγου, όπου παραμένουν δύο. Αποτέλεσμα, να φύγει το κίτρινο χρώμα από το έμβλημα της Λειψίας και να γίνουν πιο έντονοι, οι ταύροι σε αυτό. Όσον αφορά τώρα τον Γερμανικό σύλλογο, εκεί υπήρξαν αρκετές αλλαγές, κυρίως στην επωνυμία, καθώς η Γερμανική Ομοσπονδία, είναι πολύ σκληρή, όσον αφορά την προώθηση εταιρειών, μέσω των συλλόγων, με αποτέλεσμα το «Red Bull Λειψία» να μετονομαστεί από το 2014 σε«RB Λειψία», προκειμένου να της δώσει άδεια συμμετοχής, για την δεύτερη κατηγορία, όπου είχε προβιβαστεί, εκείνη την σεζόν.

Τα δύο πρώτα αρχικά παραπέμπουν στην αυστριακή εταιρεία, ωστόσο μεταφράζονται «Ράζεν Μπάλσπορτ», το οποίο σημαίνει αθλήματα με μπάλα επί χόρτου στην ελληνική του, μετάφραση. Λίγα χρόνια αργότερα, ο Ντίτριχ Μάτεσιτς, θα καταφέρει να δει, τις δύο ομάδες του, να αγωνίζονται απέναντι η μία στην άλλη, κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Θα πρέπει να σημειωθεί, πως η «Red Bull», διαθέτει ακόμα τρεις ομάδες, καθώς έχει ιδρύσει και τις Νιου Γιορκ Red Bulls στις ΗΠΑ, την Ρεντ Μπουλ Μπραζίλ στην Βραζιλία, αλλά και την Ρεντ Μπουλ Γκάνα στην χώρα της Αφρικής. Στόχος του αυστριακού κολοσσού, είναι να παράγει μόνος του ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα μετακομίζουν σε Σάλτσμπουργκ και Λειψία, προκειμένου στην συνέχεια να πωλούνται έναντι μεγάλων ποσών σε κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους, προκειμένου οι ομάδες να είναι οικονομικά υγιείς από μόνες τους, χωρίς να χρειάζονται την οικονομική ενίσχυση, της Red Bull.

Παρασκήνια

Θέματα