Το πιο «καυτό» καλοκαίρι στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα

Ξεπερνούν τα 700 εκατομμύρια ευρώ οι επενδύσεις των 18 ομάδων για αγορές παικτών

Το πιο «καυτό» καλοκαίρι από άποψης μεταγραφών αναμένεται να είναι το τρέχον στη Μπουντεσλίγκα, καθώς οι 18 ομάδες έχουν μπει δυναμικά στο παιχνίδι ξοδεύοντας ήδη τεράστια ποσά, τα οποία άλλες χρονιές, δεν μπορούσε να φανταστεί κανείς. Το προηγούμενο ρεκόρ, ήταν τα 650 εκατομμύρια ευρώ που δαπανήθηκαν από τις 18 ομάδες που συμμετέχουν στην κορυφαία κατηγορία της Γερμανίας και σημειώθηκε  το 2017. Φέτος και με τα μέχρι τώρα στοιχεία, έχουν δαπανηθεί  348 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι σύλλογοι έχουν ακόμα στα ταμεία τους διαθέσιμα ακόμα 400 εκατομμύρια ευρώ για να ενισχυθούν μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, κάτι που σημαίνει, πως εύκολα θα ξεπεραστούν τα 700, δημιουργώντας ένα ασύλληπτο ρεκόρ. Η κορυφαία έως τώρα μεταγραφή στη Μπουντεσλίγκα, είναι αυτή του Λούκας Ερνάντες στη Μπαγερν Μονάχου, καθώς οι Βαυαροί δαπάνησαν το ποσό των 80 εκατομμυρίων ευρώ για να κάνουν δικό τους τον 23χρονο άσο από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Η παρουσίαση του Νίκο Σούλτς από την Ντόρτμουντ

Δεύτερος στην σχετική λίστα, είναι ο Νίκο Σούλτς, για τον οποίο η Ντόρτμουντ έβγαλε από τα ταμεία το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να πείσει την Χόφενχαϊμ να πει το «ναι», ενώ ακολουθούν, ο Θοργκάν Αζάρ, για τον οποίο οι Βεστφαλοί έδωσαν στη Γκλάντμπαχ 25,5 εκατομμύρια , ενώ 3ος έρχεται ο Γιούλιαν Μπράντ, για τον οποίο οι «μέλισσες» έβγαλαν από τα ταμεία τους το ποσό των 25 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να τον αποκτήσουν από την Λεβερκούζεν.

Η παρουσίαση του Κερέμ Ντεμιρμπάι από την Λεβερκούζεν

Την πεντάδα συμπληρώνει η μεταγραφή του Κερέμ Ντεμιρμπάι στη Λεβερκούζεν, καθώς οι «ασπιρίνες» έκαναν δικό τους τον 23χρονο ποδοσφαιριστή, καταβάλλοντας στη Χόφενχαϊμ το ποσό των 28 εκατομμυρίων ευρώ. Πρωταθλήτρια μέχρι στιγμής σε κέρδη, είναι η Χόφενχαϊμ η οποία με τις πωλήσεις Ντεμιρμπάι (28 εκατομμύρια) και Σούλτς (30 εκατομμύρια), έβαλε στα ταμεία της 58 εκατομμύρια ευρώ συνεχίζοντας παράλληλα τις επενδύσεις σε νεαρούς ποδοσφαιριστές με χαμηλό κόστος, ενώ η Μπάγερν η οποία κατέβαλε για τον Λούκας Ερνάντες το ποσό των 80 εκατομμυρίων ευρώ, είναι η πρωταθλήτρια σε έξοδα, ενώ αν ακολουθήσει και η απόκτηση του Λιρόι Σανέ από την Σίτι η οποία αναμένεται να φτάσει τα 100 εκατομμύρια, τότε σίγουρα οι Βαυαροί δεν θα έχουν αντίπαλο όσον αφορά τα έξοδα τους για την μεταγραφική τους, ενίσχυση. Όσον αφορά την Ντόρτμουντ, οι Βεστφαλοί με τις μεταγραφές των Μπραντ (25 εκατομμύρια), Αζάρ (25,5 εκατομμύρια) και Σούλτς (30 εκατομμύρια), ξόδεψαν έως τώρα 80,5, ωστόσο μπήκαν και χρήματα στα ταμεία των «μελισσών» από τις πωλήσεις των Ίσακ (Σοσιεδάδ) και Πούλισιτς (Τσέλσι).

Ο Λούκας Ερνάντες

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί, πως η μεταγραφή του Ερντάντες, αποτελεί την πιο δαπανηρή έως τώρα επένδυση γερμανικού συλλόγου, ενώ η προηγούμενη άνηκε και πάλι στη Μπάγερν και αφορούσε την προσθήκη του Τολισό από την Λυών, έναντι 43 εκατομμυρίων ευρώ.

Παρασκήνια

Θέματα