Το πλάνο της Λειψίας που την οδηγεί στην κορυφή

Επόμενος στόχος το πρωτάθλημα για τους "κόκκινους ταύρους"

Η πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας για την Λειψία μετά το 3-1 επί του Αμβούργου στον προχθεσινό ημιτελικό, ήρθε να αποδείξει πως οι «ταύροι» όχι μόνο ήρθαν για να μείνουν, αλλά και να γράψουν την δική τους ιστορία. Μια ομάδα η οποία ουσιαστικά ξεκίνησε από το μηδέν πριν από περίπου 13 χρόνια (2006).

Χρειάστηκε η εμπειρία και η διορατικότητα του Ραλφ Ράνγκνικ (Τεχνικός διευθυντής και νυν τεχνικός του συλλόγου), όπως και τα χρήματα του Ντίντριχ Μάτεσιτς. Ο Αυστριακός μεγιστάνας ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας ενεργειακών ποτών Red Bull, είχε τονίσει με την άνοδο της Λειψίας στην Μπουντεσλίγκα το 2016, πως «στόχος μας είναι η κατάκτηση ενός τροπαίου μέσα στην επόμενη πενταετία». Αυτό, δείχνει να είναι πιο κοντά από ποτέ, καθώς οι «ταύροι» για πρώτη φορά στην ιστορία τους, θα διεκδικήσουν το Κύπελλο Γερμανίας στις 25 Μαΐου 2019 (Μπάγερν). Από εκεί και πέρα ο στόχος είναι ένας. Το πρωτάθλημα αποτελεί το μεγάλο όνειρο του Μάτεσιτς, αλλά και των ανθρώπων που βρίσκονται γύρω στον Αυστριακό, για τον λόγο αυτό άλλωστε και η Λειψία προχώρησε στην πρόσληψη του Γιούλιαν Νάγκελσμαν στην τεχνική της ηγεσία. Ο ταλαντούχος τεχνικός ο οποίος διέπρεψε τόσο με τα τμήματα υποδομής της Χόφενχαϊμ, όσο και με την πρώτη ομάδα (έγινε ο νεότερος τεχνικός που καθοδήγησε ομάδα σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ), ακολουθεί το καλοκαίρι τον δρόμο που τράβηξε και ο μέντορας του, Ραλφ Ράνγκνικ. Ο τελευταίος, αποχώρησε από τους «χωριάτες» ενώ ήταν τεχνικός, προκειμένου να αναλάβει τον σχεδιασμό του οικοδομήματος που είχε στο μυαλό του ο Μάτεσιτς για τους «ταύρους». Δεν αποκλείεται, μαζί με τον Νάγκελσμαν, για τον οποίο η Λειψία θα καταβάλει στην Χόφενχαϊμ το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ, καλύπτοντας την ρήτρα αποδέσμευσης του Γερμανού τεχνικού, να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο και ο Ναντιέμ Αμίρι.

Ο 22χρονος με Αφγανικές ρίζες, βρίσκεται τα τελευταία δύο χρόνια στο στόχαστρο της Λειψίας και τα ρεπορτάζ αναφέρουν πως το συγκεκριμένο καλοκαίρι, θα μεταπηδήσει στους «ταύρους», καθώς αποτελεί έναν από τους αγαπημένους ποδοσφαιριστές του Νάγκελσμαν. Το σκάουτινγκ του γερμανικού συλλόγου άλλωστε, δουλεύει ακατάπαυστα και αναμένονται αρκετές και ποιοτικές προσθήκες με μικρό μέσο όρο ηλικίας όπως επιβάλει η φιλοσοφία του συλλόγου, προκειμένου να υπάρξει δίψα για δουλειά, αλλά και μεταπολιτική αξία η οποία θα αυξηθεί στο μέλλον, ώστε τα ταμεία της ομάδας να ενισχύονται από χρήμα που προέρχεται από τον ίδιο τον σύλλογο και όχι από την τσέπη του Μάτεσιτς. Μένει να φανεί πλέον, κατά πόσο η Λειψία είναι ικανή να κατακτήσει το πρώτο της τρόπαιο αρχικά με την συμμετοχή της στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας και στην συνέχεια αν μπορεί να μπει «σφήνα» στις παραδοσιακές δυνάμεις της Μπουντεσλίγκα, κατακτώντας την κορυφή.

 

Παρασκήνια

Θέματα