«Καλώς ήρθες Ρομέλου και συνήθισέ το»

Οι οπαδοί της Ίντερ δικαιολογούν τους οπαδούς της Κάλιαρι με... επιστολή στον Ρομέλου Λουκάκου!

Betfootball 3/09/19 - 23:41

Οι οπαδοί της Κάλιαρι «χτύπησαν» ξανά. Μετά από τις ρατσιστικές επιθέσεις κατά του Μουντάρι του Ματουιντί και του Κιν, οι οπαδοί της Κάλιαρι συνέχισαν τον ανόητο χαβά τους και κατά του Ρομέλου Λουκάκου. Οι ήχοι μαϊμούδων ήταν σχεδόν σε μόνιμη βάση στην εξέδρα κάθε φορά που έπαιρνε την μπάλα ο Βέλγος φορ, με αποκορύφωμα όταν ετοιμαζόταν να εκτελέσει το πέναλτι. Η Ιταλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ανακοίνωσε ήδη ότι ξεκινάει την έρευνα για το περιστατικό, αν και η ίδια Ομοσπονδία έχει αφήσει ατιμώρητα παρόμοια χαρακτηριστικά. Οι οπαδοί της Ίντερ έχουν επίσης… έφεση σε παρόμοια επεισόδια. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η Ίντερ τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές χωρίς κόσμο και χρηματικό πρόστιμο για ρατσιστικές επιθέσεις στον Κουλιμπαλί της Νάπολι. Με αφορμή τις διαμαρτυρίες του Λουκάκου και της Ίντερ, οι οπαδοί των «νερατζούρι» έσπευσαν να δικαιολογήσουν αυτούς της Κάλιαρι. Όλα αυτά με επιστολή στον Λουκάκου, τον οποίο ενημερώνουν ότι στην Ιταλία αυτά δεν είναι ρατσιστικά, αλλά ένας τρόπος να βοηθήσεις την ομάδα σου.

«Γεια σου Ρομέλου. Είμαστε οι οπαδοί που σε υποδεχτήκαμε στο αεροδρόμιο και σου γράφουμε εκ μέρους της Curva Nord», γράφουν στο μήνυμά τους οι οπαδοί της Ίντερ και συνεχίζουν:  «λυπούμαστε για ό,τι συνέβη στην Κάλιαρι, αλλά δεν ήταν ρατσιστικό, αν και καταλαβαίνουμε ότι μπορεί να σου φάνηκε έτσι. Στην Ιταλια χρησιμοποιούμε ορισμένες μεθόδους για να εκνευρίσουμε τους αντίπαλους και όχι για ρατσιστικούς λόγους.

Αντιθέτως, είμαστε πολυεθνικοί οργανισμοί οπαδών και πάντοτε υποδεχόμαστε παίκτες από κάθε γωνιά του κόσμου. Θα σε παρακαλούσαμε να θεωρήσεις αυτού του είδους τους ήχους ως φόβο των αντιπάλων για τα γκολ που θα τους βάλεις και όχι ως ρατσιστική επίθεση εις βάρος σου. Ο αληθινός ρατσισμός είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Σε παρακαλούμε βοήθησέ μας να αναδείξουμε το πραγματικό πρόσωπο του ρατσισμού και ότι οι Ιταλοί οπαδοί δεν είναι ρατσιστές. Αυτή η μάχη πρέπει να ξεκινήσει από τα σχολεία και όχι από τα γήπεδα. Οι οπαδοί είναι απλά οπαδοί και στο γήπεδο συμπεριφέρονται με διαφορετικό τρόπο απ’ ό,τι στη ζωή τους. Σου εγγυόμαστε ότι αυτό που θα πουν σε έναν παίκτη από άλλη φυλή, δεν είναι αυτό που θα του έλεγαν και στην κανονική ζωή. Μπορούμε να κατανοήσουμε την ενόχλησή σου, αλλά πραγματικά οι Ιταλοί οπαδοί δεν είναι ρατσιστές.

Και πάλι, Καλώς ήρθες Ρομέλου

Παρασκήνια

Θέματα