Ο Κέιλορ Νάβας ετοιμάζεται να διαδεχθεί (ξανά) τον Ίκερ Κασίγιας!

Ο Κοσταρικανός γκολκίπερ είναι ο πρώτος στη σχετική λίστα της Πόρτο!

Betfootball 15/05/19 - 19:06

Στην πρώτη θητεία του Ζινεντίν Ζιντάν στην Ρεάλ Μαδρίτης, ο Κέιλορ Νάβας ήταν αναντικατάστατος στην εστία της «βασίλισσας». Ο Ζιντάν μάλιστα, είχε αρνηθεί κατηγορηματικά να ανάψει το πράσινο φως την απόκτηση άλλου τερματοφύλακα! Παρότι σε όλα τα σημαντικά παιχνίδια της Ρεάλ ο Κοσταρικανός τερματοφύλακας ήταν πολύ καλός, κυριαρχούσε η άποψη ότι δεν είναι ο κατάλληλος για την ομάδα. Ο «Ζιζού» όμως, επέμενε να τον στηρίζει και φυσικά δικαιώθηκε, αφού ο Κέιλορ Νάβας ήταν ο γκολκίπερ των τριών συνεχόμενων κατακτήσεων στο Τσάμπιονς Λιγκ. Για χάρη του Νάβας, ο Ζιντάν έκλεινε τις πόρτες της «βασίλισσας» για τον Ντε Χέα και τον Κουρτουά που ήταν πάντα στις σχετικές λίστες του Φλορεντίνο Πέρεθ, αλλά και του Κέπα Αριθαμπαλάγα, ο οποίος έφτασε μέχρι τα… γραφεία της Ρεάλ για τις υπογραφές, αλλά η μεταγραφή ακυρώθηκε με πρωτοβουλία του Γάλλου τεχνικού, σε ένα από τα λίγα λάθη του κατά την πρώτη θητεία του στον πάγκο της ομάδας. Ο Φλορεντίνο Πέρεθ βρήκε την… ευκαιρία να πάρει τον Κουρτουά πέρυσι το καλοκαίρι, όταν ο Ζιντάν έκανε διακοπές και στη θέση του είχε προσληφθεί (για λίγους μήνες) ο Χουλέν Λοπετέγκι.

Ένας από τους πρώτους παίκτες που ενημερώθηκαν από τον ίδιο τον Ζιντάν ότι δεν είναι στα πλάνα του στην δεύτερη θητεία του, ήταν ο Κέιλορ Νάβας. Ο Κοσταρικανός γκολκίπερ βρίσκεται σε αρκετές μεταγραφικές λίστες τόσο στην Ισπανία, όσο και στην Ιταλία, την Αγγλία και την Γαλλία. Τις τελευταίες ώρες όμως, ο πιθανότερος προορισμός του φαίνεται να είναι η Πορτογαλία και η Πόρτο! Με το ξαφνικό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο Ίκερ Κασίγιας (υπέστη έμφραγμα σε προπόνηση της ομάδας), οι «δράκοι» μένουν χωρίς βασικό τερματοφύλακα και κινούνται για την επόμενη μέρα. Ο πρόεδρος της Πόρτο Πίντο Ντα Κόστα δήλωσε σε συνέντευξή του ότι η ομάδα κινείται για τερματοφύλακα, «φωτογραφίζοντας» την απόσυρση του Ίκερ Κασίγιας από την ενεργό δράση. Ο Κέιλορ Νάβας είναι τη δεδομένη στιγμή ο πιο δυνατός υποψήφιος για να πάρει τη σκυτάλη από τον Ισπανό γκολκίπερ και στην Πόρτο, όπως έγινε και στην Ρεάλ! Στην Μαδρίτη συνυπήρξαν για έναν χρόνο (2014-2015) και το καλοκαίρι του 2015 ο Κασίγιας έφυγε για την Πόρτο, αφήνοντας τα γάντια του βασικού στον Κέιλορ Νάβας. Τώρα, ο Κασίγιας ετοιμάζεται να δώσει ξανά τα γάντια βασικού των «δράκων» στον Νάβας, αυτή τη φορά λόγω της περιπέτειάς του.

Η επίσκεψη του Νάβας και της γυναίκας του στο Πόρτο σήμανε… συναγερμό στα ΜΜΕ της Πορτογαλίας. Το μήνυμα της γυναίκας του στα social media (με μία φωτογραφία από το Πόρτο και τη λεζάντα «θα μείνουμε εδώ») μοιάζει σαν… επιβεβαίωση των σεναρίων!

Παρασκήνια

Θέματα