«Εμείς θυσίες και η εταιρία μεταγραφή εκατοντάδων εκατομμυρίων…»

Οι εργαζόμενοι στη FIAT απάντησαν με… απεργία στην απόκτηση του Ρονάλντο!

Betfootball 11/07/18 - 16:34

Οι εργαζόμενοι της FIAT είχαν αντιδράσει προκαταβολικά στη μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Γιουβέντους και μετά την ολοκλήρωσή της αποφάσισαν να σκληρύνουν ακόμα περισσότερο τη στάση τους, κηρύσσοντας απεργία για την προσεχή Κυριακή!

Σε αντίθεση με το κύμα ενθουσιασμού που προκάλεσε στους φίλους των «μπιανκονέρι», η απόκτηση του Πορτογάλου σούπερ σταρ, οι εργαζόμενοι στην κορυφαία ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία, ιδιοκτησίας της οικογένειας Ανιέλι, την υποδέχθηκαν με εντελώς διαφορετικά συναισθήματα.  αντέδρασαν και μάλιστα έντονα. Το συνδικαλιστικό τους όργανο ανακοίνωσε ότι προχωράει σε απεργία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Αναλυτικά όσα αναφέρουν σε αυτήν οι εργαζόμενοι στη FIAT:

«Αντιμέτωποι με τόση ενοχή δεν μπορούμε από το να προχωρήσουμε σε απεργία. Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι ενώ οι εργαζόμενοι εξακολουθούν για χρόνια να κάνουν τεράστιες οικονομικές θυσίες η ίδια η εταιρεία αποφασίζει να δαπανήσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την αγορά ενός ποδοσφαιριστή. Μας λένε ότι η στιγμή είναι δύσκολη. Και ενώ οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους σφίγγουν όλο και περισσότερο τις ζώνες τους, η εταιρεία αποφασίζει να επενδύσει πολλά χρήματα σε μόνο έναν άνθρωπο! Είναι εντάξει; Είναι φυσιολογικό για ένα άτομο να κερδίζει εκατομμύρια και χιλιάδες οικογένειες να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν έως τα μέσα του μήνα;

Είμαστε όλοι εξαρτημένοι από το ίδιο αφεντικό, αλλά σε αυτήν την στιγμή τεράστιας κοινωνικής δυσκολίας, αυτή η άνιση μεταχείριση δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή. Οι εργαζόμενοι της Fiat έχουν υπηρετήσει την εταιρεία για τουλάχιστον τρεις γενιές, πλουτίζοντας όποιον κινείται γύρω στην εν λόγω εταιρεία, και σε αντάλλαγμα έλαβαν πάντα και μόνο μια ζωή δυστυχίας. Η εταιρεία θα μπορούσε να επενδύσει σε μοντέλα αυτοκινήτων που διασφαλίζουν το μέλλον των χιλιάδων ανθρώπων και όχι μόνο σε έναν άνθρωπο. Προτιμούν τον κόσμο του παιχνιδιού, την διασκέδαση για ο,τιδήποτε άλλο. Για τους λόγους που περιγράφονται ανωτέρω, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης κηρύσσει απεργία από την Κυριακή (22:00) 15 Ιουλίου μέχρι την Τρίτη (06:00), 17 Ιουλίου 2018».

Παρασκήνια

Θέματα