Ποδοσφαιρικό καμπ για πρόσφυγες στη Λέσβο

Ο Ουέσλι Σνάιντερ και το Ίδρυμα Κρόιφ θέλουν να βοηθήσουν τα παιδιά των μεταναστών να αναπτύξουν το ταλέντο τους

Betfootball 6/09/18 - 17:49

Ο Γιόχαν Κρόιφ υπήρξε ο φιλόσοφος του ποδοσφαίρου. Με μυαλό «ξυράφι», ο «Ιπτάμενος Ολλανδός» ξεχώρισε στη διεθνή σκηνή, όχι μόνο για τις αδιαμφισβήτητες ποδοσφαιρικές ικανότητες του, αλλά και για τις απόψεις που ανέπτυξε, σε θέματα που αφορούν στην διαπαιδαγώγηση των νέων και άπτονται της κοινωνικής ευαισθησίας. Ο Γιόχαν Κρόιφ -για πολλούς ο κορυφαίος άνθρωπος που έπαιξε με την «στρογγυλή θεά»- υπήρξε συνεχιστής της ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας του εκ των κορυφαίων δασκάλων του λαοφιλέστερου παιχνιδιού, Ρίνους Μίχελς, αφήνοντας τόσο ποδοσφαιρική, όσο και κοινωνική παρακαταθήκη.

Στις ημέρες μας, τις συγκεκριμένες δράσεις, που εδράζονται στην φιλοσοφία του Γιόχαν Κρόιφ, εκφράζει και το Ιδρυμα που φέρει το όνομά του. Προσφάτως, ο -πρώην διεθνής Ολλανδός μεσοεπιθετικός, Ουέσλι Σνάιντερ, έγινε ένας από τους βασικούς πρεσβευτές του «Johan Cruyff Foundation»!

Και σχεδόν άμεσα κινητοποιήθηκε, προκειμένου να συλλέξει -μέσω δωρεών- το απαιτούμενο χρηματικό ποσό, έτσι ώστε να επιτύχει τον πρώτο στόχο που έθεσε αναλαμβάνοντας αυτήν την θέση. Στόχος που έχει άμεση σχέση με την Ελλάδα, δεδομένου ότι ο Σνάιντερ, συγκεντρώνει χρήματα για να δημιουργήσει καμπ ποδοσφαίρου για παιδιά στην Λέσβο!

«Είμαι υπερήφανος που έγινα πρεσβευτής του «Johan Cruyff Foundation»! Πιστεύω ότι είναι εκπληκτικό να βοηθάς παιδιά, που θέλουν να εξελιχθούν μέσω του αθλητισμού», γράφει χαρακτηριστικά στο προσωπικό του μήνυμα ο Σνάιντερ και συνεχίζει: «Όνειρό μου, είναι να δημιουργήσουμε ένα ποδοσφαιρικό καμπ κοντά στο Κέντρο υποδοχής προσφύγων, στο ελληνικό νησί της Λέσβου και σε συνεργασία με το Foundation and the Movement on the Ground Foundation του Τζόνι ντε Μολ. Ειδικά τα παιδιά των προσφύγων, χρειάζονται έναν ασφαλή χώρο για να παίζουν. Θα με βοηθήσεις; Κάνε μία δωρεά…».

Παρασκήνια

Θέματα