Σκάνδαλο «μεγατόνων» με το Στοίχημα και την Demiroren στην Τουρκία (Pic)

Στα "μαχαίρια" ο όμιλος Κόκκαλη με τον "Σουλτάνο" Ερντογάν

Ισχυροί κλυδωνισμοί έχουν δημιουργηθεί στο τουρκικό ποδόσφαιρο, μετά την αναδοχή του Στοιχήματος της γείτονας χώρας στην Demiroren, καθώς ο ισχυρός άνδρας του τουρκικού κολοσσού, Ερντογάν Ντεμιρορέν, έχει πρώτου βαθμού συγγένειας σχέση με τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας, Γιλντιρίμ Ντεμιρορέν. Ας πιάσουμε ωστόσο τα πράγματα από την αρχή, όπου ο συγκεκριμένος κολοσσός, μαζί με την αμερικανική εταιρεία τυχερών παιχνιδιών Scientific Games, κέρδιζαν τον διαγωνισμό ανάθεσης, αφήνοντας εκτός της δεύτερη καλύτερη πρόταση που κατατέθηκε από την έως τώρα ιδιοκτήτρια εταιρεία, Inteltek συμφερόντων του ομίλου Κόκκαλη. Η κοινοπραξία
Demiroren και Scientific Games και η πρόταση που κατέθεσε, κρίθηκε καλύτερη με αποτέλεσμα να αναλάβει την διαχείριση και εκμετάλλευση του προϊόντος, προσφέρροντας στο Τουρκικό Δημόσιο το 0,5% των εσόδων της. Από την άλλη μεριά η Inteltek η οποία κατέχει τα δικαιώματα του προϊόντος έως τώρα στην Τουρκία με την κοινοπραξία που είχε δημιουργήσει μαζί με την Turkcell (το 45% της τουρκικής εταιρείας ανήκει στον Σωκράτη Κόκκαλη), προσέφερε 0,2% του συνολικού τζίρου της στο τουρκικό Δημόσιο. Όλα καλά μέχρι εδώ, καθώς η Inteltek θεωρεί πως ο διαγωνισμός δεν πραγματοποιήθηκε υπό κανονικές συνθήκες και δηλώνει δολιοφθορά, με αποτέλεσμα να ασκεί έφεση προκειμένου να κριθεί άκυρος ο διαγωνισμός.

Το πλήγμα άλλωστε που υπέστη ο όμιλος Κόκκαλη αμέσως μετά την ανάθεση του συγκεκριμένου διαγωνισμού στην Demiroren, ήταν τεράστιο. Οι μετοχές στο χρηματιστήριο χτύπησαν «κόκκινο» και σίγουρα ο όμιλος Κόκκαλη δεν έχει πει την τελευταία λέξη του. Άλλωστε η συγκεκριμένη αγορά αποτελεί έναν από τους πιο ισχυρούς παίκτες της Intralot, καθώς ο ετήσιος τζίρος της υπολογίζεται στα 3,1 δις δολάρια. Στον αντίποδα, ο όμιλος του Σωκράτη Κόκκαλη, έχει να αντιμετωπίσει έναν από τους μεγάλους αντιπάλους του στις ΗΠΑ, την Scientific Games με την οποία βρίσκονται σε ανοικτό «πόλεμο» εδώ και δύο χρόνια, όσον αφορά την αμερικανική αγορά. Θα πρέπει παράλληλα να σημειωθεί, πως η Intralot μέσω της Inteltek, είχε κερδίσει τον διαγωνισμό που είχε πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο στην Τουρκία, ωστόσο αυτός κρίθηκε αντισυνταγματικός στην συνέχεια με προεδρική διάταξη, διότι όπως ειπώθηκε, δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί διαγωνισμός, δίχως δεύτερη προσφορά. Ωστόσο η πλευρά Κόκκαλη, στέκεται στις φιλικές σχέσεις που διατηρεί ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Ερντογάν Ντεμιρορέν στον οποίο ανήκει η Demiroren η οποία αναλαμβάνει την διαχείριση του στοιχήματος στην γείτονα χώρα. Τέλος, ο όμιλος Κόκκαλη, στέκεται και στην σχέση του προέδρου της Τουρκικής Ομοσπονδίας, Γιλντιρίν Ντεμιρορέν με τον Ερντογάν Ντεμιρορέν, καθώς οι δύο τελευταίοι είναι αδέλφια, ενώ παράλληλα υπάρχει και ανάμειξη του πρώτου στην εταιρεία ανάθεσης, καθώς είναι εκ’ των βασικών μετόχων της Demiroren.

Παρασκήνια

Θέματα