Πιέζει η FIFA, στην αντεπίθεση οι ομάδες

Προχωράει το πλάνο του Ινφαντίνο για Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με 24 ομάδες, βλέψεις για... 48 εθνικές και στο Μουντιάλ του 2022!

Betfootball 15/03/19 - 21:40

Ο Τζάνι Ινιφαντίνο είχε προαναγγείλει τις αλλαγές που σχεδιάζει να κάνει σε αρκετές διοργανώσεις η Παγκόμσιο Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου. Στο άκουσμα της προαναγγελίας ακόμα, οι σύλλογοι είχαν αντιδράσει, αλλά τώρα πέρασαν πραγματικά στην αντεπίθεση. Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου δήλωσε ότι το πλάνο για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με 24 ομάδες και πρώτη σέντρα το 2021 έχει εγκριθεί από το Συμβούλιο και απομένουν οι τελικές διαπραγματεύσεις με τους Συλλόγους. Αυτοί όμως αντέδρασαν άμεσα, με πρώτη την Ένωση των Ευρωπαϊκών Συλλόγων. Σε ανακοίνωσή τους, ξεκαθαρίζουν ότι καμία ομάδα της Ένωσης δεν θα λάβει μέρος σε αυτή τη διοργάνωση.

Στα νέα σχέδια της FIFA είναι και το διευρυμένο Μουντιάλ με 48 ομάδες! Αυτό μάλιστα ίσως γίνει… άμεσα, αφού ο Ινφαντίνο αποκάλυψε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνει η αρχή στο Μουντιάλ του 2022. Αγάπη για το ποδόσφαιρο ή απληστία; Ο χρόνος θα φέρει τις καλύτερες αποδείξεις και σε αυτή την περίπτωση.

Παρασκήνια

Θέματα