«Σαν να ανεβαίνεις το Κιλιμάντζαρο»

Ο Μπρένταν Ρότζερς αποκάλυψε ότι νόσησε από κορονοϊό και μετέφερε από το BBC την άσχημη εμπειρία του

Betfootball 29/05/20 - 20:21

Την άσχημη εμπειρία που είχε με τον νέο ιό αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο BBC ο Μπρένταν Ρότζερς. Ο τεχνικός της Λέστερ δήλωσε ότι νόσησε και η σύζυγός του, η οποία είχε παρόμοια συμπτώματα.

“Αρχικά, το πιο περίεργο ήταν η όσφρηση και η γεύση. Μπορούσες να φας και να πιεις και να μην νιώθεις καμία γεύση, ούτε να μυρίζεις τίποτα”, σχολίασε ο Ρότζερς, ο οποίος επεσήμανε ότι άρχισε να νιώθει περίεργα περίπου δύο εβδομάδες μετά από τη διακοπή της Πρέμιερ Λιγκ και συνέχισε: “μετά αρχίζεις να χάνεις τη δύναμή σου. Περπατούσα με δυσκολία λίγα μέτρα. Ένιωθα όπως όταν ανέβηκα το 2011 στο Κιλιμάντζαρο, όπου φτάνεις σε κάποιο υψόμετρο και από εκεί και πέρα πραγματικά προσπαθείς να περπατήσεις και υποφέρεις για να αναπνεύσεις. Περπατούσα λίγα μέτρα και έλεγα ‘Θεέ μου’. Την πρώτη φορά προσπάθησα να προπονηθώ, αλλά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Ο πονοκέφαλος ήταν διαφορετικός από κάθε άλλον που είχε ποτέ. Ένιωθα το ένα μέρος του κεφαλιού μου να είναι απομονωμένο… Σκεφτόμουν ότι δεν το έχω, αλλά αναρωτιόμουν τι είναι αυτό. Η σύζυγός μου είχε τα ίδια συμπτώματα περίπου μία εβδομάδα αργότερα και πλέον ξέραμε ότι έχουμε τον ιό. Κάναμε τα τεστ, περίπου 21 ημέρες από τότε που άρχισα εγώ να νιώθω άρρωστος. Τα τεστ έδειξαν ότι είχαμε αντισώματα”.

Στη συνέχεια, ο Μπρένταν Ρότζερς τονίζει ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η σύζυγός του έχουν ξεπεράσει τον ιό, ενώ νιώθει ασφαλής στις προπονήσεις που γίνονται στο γήπεδο. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο της Πρέμιερ Λιγκ άλλωστε, όλοι εξετάζονται δύο φορές την εβδομάδα. “Κάνω δύο τεστ την εβδομάδα, δεν πρέπει να υπάρχει κανένα ρίσκο και το προπονητικό κέντρο είναι πολύ ασφαλές”.

Λίγο μετά από το τέλος της σεζόν 2010-2011, ο Μπρένταν Ρότζερς που μόλις είχε οδηγήσει την Σουόνσι στην Πρέμιερ Λιγκ, ανέβηκε στο Κιλιμάντζαρο ως μέλος φιλανθρωπικής ορειβατικής αποστολής, στην οποία συμμετείχαν και προπονητές ή μέλη και άλλων συλλόγων της Τσάμπιονσιοπ. «Ήταν η πιο αγχωτική σωματικά και ψυχολογικά εμπειρία που είχα ποτέ», δήλωνε τότε ο Μπρένταν Ρότζερς και συμπλήρωνε: «είμαι όμως πολύ περήφανος. Νιώθω σαν να κατέκτησα το νταμπλ». Ο Ρότζερς είχε αφιερώσει την αναρρίχησή του στο Κιλιμάντζαρο στη μητέρα του που είχε χάσει λίγους μήνες πριν και στον πατέρα του που έδινε μάχη με τον καρκίνο.

Παρασκήνια

Θέματα