«Στους τελικούς δεν υπάρχουν φαβορί, ξέρουμε πως να παίξουμε»

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε εξύμνησε την Μαρσέιγ, υποσχέθηκε έναν ωραίο τελικό και υπογράμμισε ότι η ομάδα του θα βγάλει στο γήπεδο όλα της τα στοιχεία

Betfootball 15/05/18 - 20:03

Ήρεμος και σίγουρος… Ο Ντιέγκο Σιμεόνε θα απουσιάζει από τον πάγκο του (υπενθυμίζεται ότι είναι τιμωρημένος) στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά για μία ακόμα φορά διαβεβαίωσε ότι αυτό δεν θα είναι μειονέκτημα. Ο «Τσόλο» υπογράμμισε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του τελικού ότι ο Χερμάν Μπούργος (ο επί χρόνια βοηθός του) έχει… εκπαιδευτεί για τέτοιες καταστάσεις και ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει. Στη συνέχεια, ο τεχνικός της Ατλέτικο Μαδρίτης έπλεξε το εγκώμιο της Μαρσέιγ λέγοντας χαρακτηριστικά: «δεν είναι για πολλά χρόνια όπως εμείς, αλλά έχουν τον ίδιο ενθουσιασμό και την ίδια δύναμη. Είναι πολύ καλοί στην επίθεση, ο Παγιέτ είναι πολύ καλός, αλλά έχουν και άλλους παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Θα είναι ένας ωραίος τελικός».

Σχολιάζοντας την διαφορά εμπειρίας μεταξύ της Ατλέτικο και της Μαρσέιγ, ο Σιμεόνε δήλωσε: «ναι, έχομε περισσότερη εμπειρία, αλλά όλα αυτά πρέπει να βγουν στο γήπεδο. Ξέρουμε πως να παίξουμε για να βγάλουμε όλα μας τα στοιχεία στο γήπεδο. Φαβορί στους τελικούς δεν υπάρχουν, όλα παίζονται μέσα στο γήπεδο. Όλους τους τελικούς του αντιμετώπισα με την ίδια σκληρή προετοιμασία, με το ίδιο πάθος… Είναι απλά ένα ακόμα παιχνίδι ποδοσφαίρου. Ένα παιχνίδι, όμως, που γνωρίζουμε ότι πρέπει να νικήσουμε. Το Γιουρόπα Λιγκ είναι το Γιουρόπα Λιγκ και το Τσάμπιονς Λιγκ είναι το Τσάμπιονς Λιγκ, όπως το να κατακτάς ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο, είναι μία μεγάλη επιτυχία. Όταν κατακτήσαμε το Γιουρόπα Λιγκ το 2012, ήταν ένα μεγάλο βήμα για εμάς…».

Δίπλα στον Σιμεόνε, ήταν δύο από τους πιο έμπειρους παίκτες του. Ο αρχηγός Γκάμπι και ο… υπαρχηγός Γοδίν. Οι δύο άσοι τόνισαν ότι η Ατλέτικο έχει προετοιμαστεί μα καρδιά και λογική για τον τελικό και υποσχέθηκαν τα πάντα για την κούπα.

Παρασκήνια

Θέματα