Ένα ημίχρονο έφτανε στο Βέλγιο, 3-0 τον Παναμά

Γκολάρα ο Μέρτενς και δύο τέρματα από τον Λουκάκου για τους «κόκκινους διαβόλους»

Ανεβάζοντας ταχύτητα στο δεύτερο ημίχρονο, το Βέλγιο διέλυσε 3-0 τον Παναμά για τον 7ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης, όμως στο πρώτο 45λεπτο δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν την υπεροχή τους. Στην επανάληψη όμως προηγήθηκαν νωρίς (47’) και στη συνέχεια βρήκαν περισσότερους χώρους και έκαναν… πάρτι στην άμυνα του Παναμά.

Το Βέλγιο έχασε μία καλή ευκαιρία στο 6’, με τον Καράσκο μόνο μέσα από την περιοχή από αριστερά, να κάνει το σουτ και τον Πενέδο να μπλοκάρει. Στο επόμενο λεπτό, ο Αζάρ με σουτ από δεξιά υποχρέωσε τον Πενέδο σε εντυπωσιακή επέμβαση.

Η υπεροχή του Βελγίου καρποφόρησε στο 47’, με τον Μέρτενς μέσα από την περιοχή και προς τα δεξιά να πιάνει το μονοκόμματο ψηλοκρεμαστό σουτ και με εντυπωσιακό τρόπο να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Ο Παναμάς απείλησε με την ισοφάριση στο 55’, με τον Μουρίγιο να βγαίνει μόνος απέναντι από τον Κουρτουά, αλλά τον γκολκίπερ του Βελγίου να αποκρούει σωτήρια σε κόρνερ.

Στο 70’ ο Ντε Μπρούιν έβγαλε εξαιρετική σέντρα με το εξωτερικό από αριστερά και ο Λουκάκου με κεφαλιά έκανε το 2-0. Πέντε λεπτά αργότερα (75’), το Βέλγιο έφυγε στην κόντρα, ο Αζάρ έκανε τη μπαλιά στον Λουκάκου, ο οποίος μπήκε από αριστερά την περιοχή του Παναμά και με ψύχραιμο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Βερτόνγκεν, Αλντερβάιρελντ, Μενιέ, Μπογιατά, Βίτσελ (90’ Τσαντλί), Ντε Μπρούιν, Καράσκο (74’ Ντεμπελέ), Εντέν Αζάρ, Μέρτενς (83’ Τόργκαν Αζάρ), Λουκάκου

ΠΑΝΑΜΑΣ: Πενέδο, Ρομάν Τόρες, Ντέιβις, Εσκομπάρ, Μουρίγιο, Γκόμεζ, Κούπερ, Γοδόι, Μπαρσένας (63’ Γκάμπριελ Τόρες), Ροντρίγκες (63’ Ντίας), Πέρες (73’ Τεχάδα)

Παρασκήνια

Θέματα