Έπαιξε με τη φωτιά, αλλά δεν… κάηκε η Σίτι!

Με γκολ του Φόντεν στο τέλος, οι "πολίτες" νίκησαν 2-1 την Ντόρτμουντ

Betfootball 7/04/21 - 00:37

Διατήρησε το χαρακτηρισμό του φαβορί για την πρόκριση, αλλά μάλλον με… μικρότερη ισχύ από ό,τι θα περίμενε. Ο λόγος για την Μάντσεστερ Σίτι, η οποία νίκησε 2-1 την Ντόρτμουντ στην πρώτη τους συνάντηση για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «πολίτες» του Γκουαρδιόλα ήταν καλύτεροι σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του ματς, πίεζαν την άμυνα των «κίτρινων», αλλά στο τέλος αγχώθηκαν για τη νίκη.

Η Σίτι μπήκε στο ματς με τις… συνηθισμένες διαθέσεις τους, αλλά (παραδόξως) η Ντόρτμουντ στο ξεκίνημα ήταν καλή αμυντικά. Στο 19΄ όμως, η πίεση ανάγκασε τον Τσαν σε λάθος και ο Ντε Μπρούιν από κοντά έκανε το 1-0 μετά από ασίστ του Μαχρέζ. Η Σίτι πίεζε για το 2ο γκολ, στο 29΄ κέρδισε… υπερβολικό πέναλτι το οποίο ακυρώθηκε μέσω VAR και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Μπέλινγκχαμ σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για φάουλ του νεαρού Άγγλου στον Έντερσον που είχε βγει έξω από την περιοχή του. Η Ντόρτμουντ μπήκε πιο δυνατά στο β΄ μέρος, έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Χάαλαντ, αλλά η Σίτι ισορρόπησε, πήρε ξανά τα ηνία, δημιουργούσε ευκαιρίες, αλλά δεν μπορούσε να βρει το 2ο γκολ! Αυτό το πλήρωσε στο 84΄, όταν ο Χάαλαντ βρήκε ωραία τον Ρόις και αυτός πλάσαρε ιδανικά τον Έντερσον για το 1-1! Από εκεί και πέρα, η Σίτι πίεσε με… μανία για το γκολ της νίκης, το οποίο βρήκε τελικά στο 90΄ με τον Φόντεν!   

Έστω και με μικρότερο προβάδισμα από ό,τι θα περίμενε, η Σίτι πάει στη ρεβάνς για την πρόκριση. Η παρέα του Χάαλαντ είναι επικίνδυνη, πολύ καλή στην επίθεση, αλλά η Σίτι είναι καλύτερη και έχει το προβάδισμα του 2-1.

Παρασκήνια

Θέματα