Ανατροπή με γκολάρες η Σίτι, δύσκολο τρίποντο η Ρεάλ, νέα ήττα για την Γιουβέντους!

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ σφράγισε την ανατροπή της Σίτι με εντυπωσιακό γκολ * Η "βασίλισσα" νίκησε 2-0 την Λειψία, η Μπενφίκα πέρασε με 1-2 από την Γιουβέντους

Betfootball 15/09/22 - 00:29

Πλήγωσε και την πρώην αγαπημένη του την Μπορούσια Ντόρτμουντ! Με εκπληκτικό γκολ του Χάαλαντ στο 84΄, η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε 2-1 με ανατροπή την Ντόρτμουντ και έκανε το 2Χ2 στον 7ο όμιλο. Οι «κίτρινοι» προηγήθηκαν στο 56΄ με τον Μπέλινγκχαμ, Η Σίτι ισοφάρισε στο 80΄ με βολίδα του Στόουνς και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Χάαλαντ έκανε το 2-1 με απίθανο εναέριο πλασέ σε μαγική ασίστ του Κανσέλο. Ο Χάαλαντ δεν πανηγύρισε το εντυπωσιακό του γκολ, δείχνοντας σεβασμό και αγάπη στην Ντόρτμουντ. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Κοπεγχάγη με την Σεβίλλη έμειναν στο 0-0.

Στο ντεμπούτο του Γκρέιαμ Πότερ στον πάγκο της, η Τσέλσι έμεινε στο 1-1 με την Σάλτσμπουργκ στον 5ο όμιλο. Ο Στέρλινγκ έδωσε το προβάδισμα στους «μπλε» στο 48΄, αλλά οι «ταύροι» ισοφάρισαν στο 75΄ με τον Οκαφόρ.

Λίγο νωρίτερα, η Μίλαν νικούσε 3-1 την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και έφτανε τους τέσσερις βαθμούς μετά και από το βαθμό της πρεμιέρας στην έδρα της Σάλτσμπουργκ. Οι “ροσονέρι” του Πιόλι κέρδισαν πέναλτι στο 43΄ σε ανατροπή του Ράφαελ Λεάο και ο Ζιρού το μετέτρεψε σε γκολ για το 1-0. Με την έναρξη του β΄ μέρους (47΄), η Μίλαν έφτασε στο 2-0 με τον Σαλεμάκερς (σε ασίστ του Λεάο), αλλά η Ντιναμό αντέδρασε γρήγορα, μείωσε σε 2-1 με τον Όρσιτς και… άγχωσε ξανά τους γηπεδούχους. Η Μίλαν “καθάρισε” το ματς στο 77΄, όταν ο Ποπέγκα έγραψε το τελικό 3-1.

Στον 6ο όμιλο, η Ρεάλ δυσκολεύτηκε κόντρα στην Λειψία που έχασε καλές ευκαιρίες στο α΄ μέρος, αλλά τελικά έφτασε στη νίκη με 2-0 με δύο γκολ στο φινάλε. Ο Βαλβέρδε άνοιξε το σκορ στο 80΄ και ο Ασένσιο το… έκλεισε στις καθυστερήσεις.

Λίγο νωρίτερα, η Σέλτικ μπορούσε να φύγει με το τρίποντο, αλλά τελικά έφυγε μόνο με το βαθμό της ισοπαλίας (1-1) από την Βαρσοβία, όπου τη φιλοξένησε σε ουδέτερο γήπεδο η Σαχτάρ. Οι “Κέλτες” προηγήθηκαν στο 10΄ με τον Χατάτε, αλλά ο νέος σταρ της Σαχτάρ και του ουκρανικού ποδοσφαίρου Μιχαΐλο Μούντρικ ισοφάρισε στο 29΄.

Στον 8ο όμιλο, οι «αετοί» της Μπενφίκα πέρασαν με 1-2 από την έδρα της Γιουβέντους που μετράει πλέον δύο ήττες, ενώ η Μπενφίκα με την Παρί από δύο νίκες.  Η “γηραιά κυρία” ΄προηγήθηκε μόλις στο 4΄ με τον Μίλικ, αλλά οι “αετοί” ισοφάρισαν με πέναλτι του Ζοάο Μάριο στο 43΄ και στο 55΄ έφτασαν στο 1-2 με τον Νταβίντ Νέρες. Η Γιουβέντους είχε δοκάρι στο 72΄ με τον Κιν, δεν βρήκε άλλο γκολ και πλέον μετράει δύο ήττες.

Η Παρί Σεν Ζερμέν έμεινε πίσω στο σκορ από την Μακάμπι Χάιφα στο 24΄ (Σέρι), αλλά νίκησε με 1-3. Τα γκολ της ανατροπής τα πέτυχε η τριάδα των σούπερ σταρ (37΄ Μέσι, 69΄ Εμπαπέ, 88΄ Νεϊμάρ).

Στον 1ο όμιλο, η Νάπολι πέρασε με 0-3 από την Ρέιντζερς και έκανε το 2Χ2 στον όμιλο, δίνοντας συνέχεια στο 4-1 επί της Λίβερπουλ.

Η Νάπολι ήταν καλύτερη από το ξεκίνημα, είχε δοκάρι μόλις στο 3΄ με τον Ζιελίνσκι. Στο 54΄ ο Τζιοβάνι Σιμεόνε κέρδισε πέναλτι από τον Σαντς πο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο ΜακΓκρέγκορ σταμάτησε την εκτέλεση του Ζιελίνσκι, ο Πολιτάνο πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε, αλλά ο διαιτητής έδειξε επανάληψη. Ο Ζιελίνσκι εκτέλεσε ξανά, αλλά ο 40χρονος ΜακΓκρέγκορ τον… σταμάτησε ξανά! Η Νάπολι κέρδισε ένα ακόμα πέναλτι στο 67΄ και ο Πολιτάνο αυτή τη φορά έγραψε το 0-1. Ο Ρασπαντόρι έκανε το 0-2 στο 85΄ και ο Εντομπελέ έγραψε το τελικό 0-3 στο φινάλε!

Παρασκήνια

Θέματα