«Αν ήμουν πρόεδρος θα με κρατούσα στην ομάδα, αλλά…»

"Δεν συμφωνώ με αυτή την απόφαση της διοίκησης, αλλά τη σέβομαι, όπως σεβάστηκαν και τη δική μου", σχολίασε στην αποχαιρετηστήρια συνέντευξη Τύπου ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι

Betfootball 14/05/19 - 19:20

Λίγο μετά από την ανακοίνωση που γνωστοποιούσε τις (αναμενόμενες) εξελίξεις στο στρατόπεδο των «τζιαλορόσι», η Ρόμα διοργάνωσε έκτακτη συνέντευξη Τύπου για την απόφαση «διαζυγίου» με τον Ντανιέλε Ντε Ρόσι. Μετά από 18 χρόνια προσφοράς που δεν ζυγίζονται μόνο με τα στατιστικά, ο Ντε Ρόσι θα αποχωρήσει από την Ρόμα με πιθανότερο προορισμό την Αμερική και την Νέα Υόρκη Σίτι. Στη συνέντευξη Τύπου έδωσαν το παρών όλοι οι παίκτες της Ρόμα, αλλά και ο Φραντσέσκο Τότι. Ο φίλος του, συμπαίκτης του, συνοδοιπόρος και «Διόσκουρός» του όλα αυτά τα χρόνια στο «Ολίμπικο», στα γήπεδα της Ιταλίας, της Ευρώπης και του κόσμου. Ο Τότι αποχώρησε πριν από δύο χρόνια από την ενεργό δράση, αλλά παρέμεινε στην Ρόμα, την οποία συνεχίζει να υπηρετεί από διοικητικό πόστο. Ο Ντε Ρόσι είχε την ίδια πρόταση, αλλά προς το παρόν την απέρριψε, διότι όπως είπε θέλει να παίξει μπάλα για 2-3 χρόνια ακόμα. Με την αποχώρηση του υπαρχηγού των προηγούμενων ετών και του αρχηγού τα δύο τελευταία, στην Ρόμα κλείνει ένας ακόμα μεγάλος κύκλος. Ένας κύκλος ομόκεντρος με αυτόν του Φραντσέσκο Τότι.

Οι Διόσκουροι της Ρώμης

Πιστοί στην Ρόμα και στην Ρώμη και οι δύο, έκλεισαν στα ντουζένια τους τα αυτιά τους στις ελκυστικές Σειρήνες που έταζαν περισσότερο χρήμα και περισσότερες τίτλους. Είπαμε όμως, η προσφορά του Ντε Ρόσι που δεν ήταν τόσο λαμπερός όσο ο Φραντσέσκο Τότι δεν ζυγιζόταν μόνο με γκολ, ασίστ και χιλιόμετρα. Έτσι και η σχέση του με τους οπαδούς της Ρόμα, η αγάπη από όλο την πόλη (τουλάχιστον από τη… μισή, εάν εξαιρέσουμε την γαλάζια πλευρά της ‘Αιώνιας Πόλης’ που ανήκει στην Λάτσιο) δεν συγκρίνεται με τίτλους ή τουλάχιστον δεν χρησιμοποιείται το ίδιο μέτρο σύγκρισης. Ο 35χρονος Ιταλός είναι ένα από τα τελευταία σύμβολα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και η Ρόμα κάνει ένα μάλλον αχρείαστο φάουλ. Από αυτά που μερικές φορές ακολουθεί… γκολ! Ο Ντε Ρόσι είχε πάντα λόγο και όποτε υπήρχε λόγος, ήταν εκεί να τον εκφράσει. Είτε μέσα στο γήπεδο, είτε στον… πάγκο, είτε στα αποδυτήρια, είτε τελείως εκτός γηπέδων. Ένας πραγματικός ηγέτης που αποχωρεί από την Ρόμα και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αφήνοντας ένα τεράστιο κενό.

Ο Γκουΐντο Φιένγκο, εκτελεστικός διευθυντής των «τζιαλορόσι» εκπροσώπησε στην συνέντευξη Τύπου τον σύλλογο και αφού ζήτησε συγνώμη από τον Ντε Ρόσι για την αργοπορημένη ανακοίνωση της απόφασης, τόνισε ότι η πρόταση για επιστροφή είναι πάντα σε ισχύ και οι πόρτες στο νέο γήπεδο της Ρόμα θα είναι πάντα ανοιχτές. Πιστός στις συνήθειές του να μην κρύβεται, ο Ντε Ρόσι εξέφρασε την πικρία του και τη διαφωνία του με την απόφαση της διοίκησης: «εάν ήμουν πρόεδρος ή διευθυντής, θα ανανέωνα το συμβόλαιο ενός παίκτη σαν κι εμένα», σχολίασε ο Ντε Ρόσι και συνέχισε: «θέλω να παίζω και υπάρχει διαφορά απόψεων ανάμεσα σε εμένα και τη διοίκηση, αλλά δεν κρατώ κακίες με κανέναν. Κάποια ημέρα θα μιλήσω με τον πρόεδρο. Θα περίμενα να μου ζητήσουν να συνεχίσω να παίζω, αλλά δεν έγινε έτσι. Οφείλω να το αποδεχτώ και να προχωρήσω. Οι οπαδοί έχουν δείξουν όλα αυτά τα χρόνια πόσο με αγαπούν. Ως αντάλλαγμα έκανα την ίδια επιλογή. Δεν τους άλλαξα για κάποιο υποθετικό τρόπαιο, που δεν ξέρεις ότι θα κατακτήσεις σίγουρα αν φύγεις. Ήταν τρία με τέσσερα χρόνια που είχα την ευκαιρία να πάω σε ομάδες που υποτίθεται πως ότι θα κέρδιζαν περισσότερους τίτλους από την Ρόμα, αλλά διάλεξε ο ένας τον άλλο. Θα ήταν τραγωδία επίσης, να έλεγαν οι οπαδοί μας ‘δεν θέλουμε τον Ντε Ρόσι, προτιμούμε τον Ινιέστα για να πάρουμε περισσότερους τίτλους. Ενημερώθηκα χθες από τον σύλλογο για αυτή την απόφαση, αλλά όταν δεν σε καλούν έναν ολόκληρο χρόνο για να μιλήσεις για το συμβόλαιό σου, καταλαβαίνεις τι ακολουθεί. Κάποια πράγματα πρέπει να τα σεβόμαστε».

 

 

Παρασκήνια

Θέματα