«Αν προκριθούμε θα είναι υπέροχο, εάν αποκλειστούμε, στον τελικό θα υποστηρίζω την Ιταλία»

"Η πρώτη μάχη που θα δοθεί, θα είναι για την κατοχή της μπάλας", σχολίασε ο Λουίς Ενρίκε για τον ημιτελικό της Ισπανίας με την Ιταλία

Betfootball 6/07/21 - 00:26

Δέχθηκε σκληρή κριτική στο ξεκίνημα της διοργάνωσης, αλλά στη συνέχεια ανάγκασε όλο τον κόσμο σε… αλλαγή ρότας. Ο λόγος για τον Λουίς Ενρίκε, ο οποίος οδήγησε την ανανεωμένη εθνική  Ισπανίας στα ημιτελικά του Euro, όπου θα αντιμετωπίσει την Ιταλία. Ο τεχνικός της εθνικής Ισπανίας μπορεί να έχει σαν… ανάμνηση την αγκωνιά του Μάουρο Τασότι, αλλά έχει και καλές σχέσεις με το ιταλικό ποδόσφαιρο, αφού στο ξεκίνημα της προπονητικής του καριέρας έκατσε στον πάγκο της Ρόμα, έχοντας για παίκτη τον Ντανιέλε Ντε Ρόσι που είναι στο επιτελείο του Ρομπέρτο Μαντσίνι!

«Αν κερδίσουμε, θα είμαι υπέροχα νέα για μας. Αν μας κερδίσει δίκαια η Ιταλία, τότε στον τελικό θα έχει ακόμα έναν οπαδό στο πλευρό της, θα είμαι από αυτούς που θα την υποστηρίζουν στον τελικό. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκω απέναντί μου την Ιταλία, είναι μια χώρα που μου αρέσει πάρα πολύ», σχολίασε ο Λουίς Ενρίκε στη συνέντευξη Τύπου και συνέχισε: «Ναι, είμαι ηγέτης, αλλά εκτός του αγωνιστικού χώρου. Τα σημαντικότερα γίνονται μέσα στο γήπεδο. Το δύσκολο είναι να σκοράρεις, να παίξεις καλά, να είναι προσεκτικός στην άμυνα. Εάν προκριθούμε, πάμε στον τελικό και κατακτήσουμε το τρόπαιο θα είναι 100% δικό τους κατόρθωμα. Πρέπει να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Ο στόχος είναι πολύ ελκυστικός και θα πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι. Η μάχη με την Ιταλία θα είναι η κατοχή της μπάλας. Θέλουμε τη μπάλα όπως και αυτοί, αυτή θα είναι η πρώτη μεγάλη μάχη του παιχνιδιού. Είδαμε βεβαίως ότι η Ιταλία είναι καλή και χωρίς την μπάλα. Θα είναι πολύ δύσκολα, αλλά είμαστε έτοιμοι. Θα ήθελα να είναι στο γήπεδο και ο Σπινατσόλα. Όσο περισσότεροι καλοί παίκτες είναι στο γήπεδο, τόσο καλύτερο για το ποδόσφαιρο, ήταν πολύ καλός στα παιχνίδια που έπαιξε».

Παρασκήνια

Θέματα