Απέρριψε πρόταση της Μπενφίκα ο Μουρίνιο

Ο Πορτογάλος δεν θέλει να επιστρέψει αμέσως στους πάγκους και να επσιτρέψει εκεί που ξεκίνησαν (σχεδόν) όλα!

Betfootball 6/01/19 - 19:27

Καλός ο Ζόρζε Ζεσούς, καλός και ο Πάουλο Φονσέκα, καλοί και σχεδόν όλοι οι προπονητές της νέας γενιάς του πορτογαλικού ποδοσφαίρου, αλλά ο καλύτερος όλων είναι ο Ζοσέ Μουρίνιο και από την στιγμή που είναι ελεύθερος, στην Μπενφίκα φαίνεται ότι δεν το σκέφτηκαν πολύ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του πορτογαλικού Τύπου (με την Record να ανοίγει πρώτη τον χορό), η διοίκηση της Μπενφίκα απευθύνθηκε αμέσως στον Ζοσέ Μουρίνιο στην προσπάθειά της να βρει τον καταλληλότερο διάδοχο του Ρουί Βιτόρια που απομακρύνθηκε τις πρώτες… ώρες του 2019! Ο Μουρίνιο όμως, απάντησε αρνητικά σε αυτή την πρόταση, αφενός γιατί η Μπενφίκα του πρότεινε να είναι «ενδιάμεσος» έως το τέλος της σεζόν για τον επόμενο προπονητή και αφετέρου (όπως ήταν η επίσημη απάντησή του) διότι δεν θέλει να επιστρέψει άμεσα στους πάγκους.

Ο Μουρίνιο έκανε το όνομά του γνωστό σε όλη την Ευρώπη στην Πόρτο, αλλά δύο χρόνια αργότερα είχε ξεκινήσει την πορεία του στους πάγκους από την… Μπενφίκα! Έχοντας δώσει τα διαπιστευτήριά του ως βοηθός σπουδαίων προπονητών, ο Μουρίνιο πήρε την πρώτη του μεγάλη δουλειά στο «Ντα Λουζ», όταν τον Σεπτέμβριο του 2000 αντικατέστησε τον Γιουπ Χάινκες.

«Έμεινα τόσο λίγο, αλλά ήταν αρκετό για… προσεχώς»!

Ο Πορτογάλος ήταν βοηθός του Γερμανού στο ξεκίνημα της Μπενφίκα, αλλά ο Χάινκες άντεξε μόλις τέσσερις αγωνιστικές και όταν απολύθηκε, αναβαθμίστηκε ο Μουρίνιο. Εκεί έμεινε έως τον Δεκέμβριο, αφού διαφώνησε με τον τότε πρόεδρο της Μπενφίκα για το τεχνικό επιτελείο του!

Παρασκήνια

Θέματα