ΑΠΟΕΛ και Άγιαξ έμειναν στο 0-0

Σημαντικές εκτός έδρας νίκες για Κλαμπ Μπριζ και Σλάβια Πράγας

Ο ΑΠΟΕΛ έμεινε ζωντανός στη μάχη της πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, παραχωρώντας ισοπαλία 0-0 στον Άγιαξ και την επόμενη εβδομάδα στο Άμστερνταμ θα τα παίξει όλα για όλα. Οι Κύπριοι έφτασαν μία ανάσα από το 1-0 στο 58’, όταν ο Μερκής με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Άγιαξ. Ο ΑΠΟΕΛ έχασε νέα σπουδαία ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ στο 70’, με τον Σόουζα λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή να επιχειρεί το δυνατό σουτ και τον Ονάνα να αποκρούει πολύ δύσκολα με το ένα χέρι. Ο Άγιαξ τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες, αφού στο 80’ αποβλήθηκε ο Μαζράουι με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η Κλαμπ Μπριζ έκανε σημαντικό βήμα για την είσοδό της στους ομίλους, επικρατώντας 1-0 εκτός έδρας της Λίντσερ. Οι Βέλγοι προηγήθηκαν στο 10’ με εκτέλεση πέναλτι του Βανάκεν και άντεξαν στη συνέχεια στην πίεση των γηπεδούχων που είχαν δύο δοκάρια.

Η Σλάβια Πράγας πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη 1-0 επί της Κλουζ και πήρε προβάδισμα για την πρόκριση στους ομίλους. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξα το σκορ στο 28’ με σουτ του Μάζοπουστ, με τους γηπεδούχους να αγγίζουν το 1-1 στο 51’, με τον Ρονδόν να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι. Η Κλουζ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της για να ισοφαρίσει στο 79’, όταν κέρδισε πέναλτι, αλλά ο Ομρανί που ανέλαβε την εκτέλεση νικήθηκε από τον Κολάρ.

Παρασκήνια

Θέματα