Δεν κάνει στάση το τρένο της Ντόρτμουντ, 1-2 στην Σάλκε

Η Μπάγερν 3-0 την Νυρεμβέργη, διασυρμός (0-3) για την Λειψία από την Φράιμπουργκ

Δεν έχει αντίπαλο η Ντόρτμουντ στη φετινή Μπουντεσλίγκα και το έδειξε και στο ντέρμπι μίσους με την Σάλκε, πανηγυρίζοντας σπουδαία εκτός έδρας νίκη 1-2, που την κράτησε στο +9 από την Μπάγερν Μονάχου. Οι Βεστφαλοί προηγήθηκαν μόλις στο 7’, όταν ο Ρόις εκτέλεσε φάουλ και ο Ντιλέινι με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Οι «βασιλικοί μπλε» δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν φάσεις, όμως στο 62’ κέρδισαν πέναλτι και ο Καλιγκιούρι που ανέλαβε την εκτέλεση νίκησε τον Μπούρκι για το 1-1. Κάπου εκεί ανέβασε την απόδοσή της η Μπορούσια και στο 75’ πήρε και πάλι κεφάλι στο σκορ, με τον Γκερέιρο να πασάρει στον Σάντσο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή της Σάλκε και με πλασέ έγραψε το 1-2. Η Ντόρτμουντ θα μπορούσε να «καθαρίσει» το ματς στο 79’, όταν ο Ρόις βρέθηκε απέναντι από τον Φέρμαν, έκανε το πλασέ, αλλά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων απέκρουσε. Οι Βεστφαλοί άγγιξαν το 1-3 και στο 85’, με τον Γκερέιρο να σουτάρει στην κίνηση και να στέλνει τη μπάλα στο δεξί δοκάρι της Σάλκε.

Περίπατο έκανε η Μπάγερν, η οποία επικράτησε 3-0 στο Μόναχο της Νυρεμβέργης. Οι Βαυαροί προηγήθηκαν στο 9’ με τον Λεβαντόφσκι, ο οποίος στο 27’ πέτυχε και το 2-0. Το τελικό 3-0 για την Μπάγερν διαμόρφωσε ο Ριμπερί στο 57’.

Διασυρμός για την Λειψία με 3-0 εκτός έδρας από την Φράιμπουργκ που ερχόταν από τέσσερα σερί ματς χωρίς νίκη. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 12’ με τον Πέτερσεν και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Βάλντσμιντ με εκτέλεση πέναλτι έκανε το 2-0. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Φραντζ στο 52’.

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση της Βόλφσμπουργκ με την Χόφενχαϊμ, οι οποίες αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2. Οι «χωριάτες» προηγήθηκαν μόλις στο 4’ με τον Μπελφοντίλ, με τους «λύκους» να φτάνουν στην ισοφάριση με αυτογκόλ του Μπίτσακτσιτς στο 29’. Τρία λεπτά αργότερα (32’), η Βόλφσμπουργκ γύρισε το ματς σε 2-1 με τον Γκίντσεκ, για να ισοφαρίσει στο τελικό 2-2 η Χόφενχαϊμ με τον Κράμαριτς στο 72’.

Τέλος, η Λεβερκούζεν με γκολ του Αλάριο στο 75’, επικράτησε 1-0 εντός έδρας της Άουγκσμπουργκ.

Παρασκήνια

Θέματα