«Δεν νιώθω ούτε πίεση, ούτε φόβο»

Ο Νίκο Κόβατς αναγνώρισε την ανωτερότητα της Ντόρτμουντ την δεδομένη χρονική περίοδο, αλλά τόνισε ότι η ομάδα του είναι έτοιμη για το μεγάλο ντέρμπι

Betfootball 9/11/18 - 21:07

Εν μέσω παρατεταμένης αγωνιστικής κρίσης, η Μπάγερν πάει στην Βεστφαλία για το «der klassiker» του γερμανικού ποδοσφαίρου, το μεγάλο ντέρμπι με την Μπορούσια Ντόρτμουν. Οι Βαυαροί είναι στο -4 από την μεγάλη τους αντίπαλο και μετά από 10 αγωνιστικές, αυτή είναι σίγουρα μία άβολη και ασυνήθιστη θέση για τους κυρίαρχους του γερμανικού ποδοσφαίρου. Η διοίκηση της Μπάγερν στήριξε πριν από λίγες ημέρες (ακόμα και με… απειλές προς τον Τύπο) τον Νίκο Κόβατς, αλλά οι ψίθυροι για το μέλλον του Κροάτη τεχνικού δεν σταματούν. Ο Κόβατς, ωστόσο, δήλωσε για μία ακόμα φορά ότι δεν νιώθει καμία πίεση στον πάγκο της Μπάγερν, θυμίζοντας λίγο… Γκατούζο! «Ξέρω ότι το θέμα της πίεσης είναι μεγάλο για τον Τύπο, αλλά ειλικρινά δεν νιώθω καμία πίεση. Πιστέψτε με… Πριν από 2,5 χρόνια ήμουν στην Άιντραχτ και παίζαμε ένα παιχνίδι για να αποφύγουμε τον υποβιβασμό. Αυτή είναι πίεση, όταν άνθρωποι κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους. Θα ευχαριτηθώ το παιχνίδι, το περιμένουμε με ανυπομονησία, αλλά φόβος και πίεση; Όχι, όχι, δεν νιώθω τίποτα από αυτά. Είναι μέρος της δουλειάς που επέλεξα να κάνω. Θα μπορούσα να παραιτηθώ αύριο και όλα να είναι μία χαρά».

Όσο για τα αμιγώς αγωνιστικά, ο Κόβατς ανέφερε: «πιστεύω ότι στις δύο ομάδες υπάρχει αλληλοσεβασμός. Δεν νομίζω ότι η Ντόρτμουντ δεν μας σέβεται, ξέρουν πολύ καλά ότι η Μπάγερν είναι καλή ομάδα. Είναι αλήθεια ότι δεν έχουμε κάνει τόσο καλές εμφανίσεις όσο η Ντόρτμουντ μετά από το πρώτο διάστημα, αλλά φυσικά θα προσπαθήσουμε να παίξουμε με το δικό μας στυλ, διότι οι παίκτες μας το κάνουν αυτό τα τελευταία δέκα χρόνια. Ξέρουμε ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην άμυνα, διότι είναι μία πολύ δυνατή και δυναμική ομάδα, με ξεκάθαρο και άμεσο ποδόσφαιρο. Για να βρεις αδυναμίες της Ντόρτμουντ πρέπει να ψάξεις πολύ καλά, ενώ αντιθέτως έχει πολλά δυνατά σημεία».

Παρασκήνια

Θέματα