«Δεν φεύγω από την Μπαρτσελόνα αυτό το καλοκαίρι»

Μένει στους "μπλαουγκράνα" ο Τερ Στέγκεν * Προς την Μάντσεστερ Σίτι ο Σεμέδο * Πέντε παίκτες και δύο μέλη του συλλόγου είχαν βρεθεί θετικοί στον ιό, σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο

Betfootball 2/06/20 - 17:56

Οι σχέσεις του Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν με την Μπαρτσελόνα πέρασα από διάφορα στάδια. Ο Γερμανός γκολκίπερ είχε εκφράσει σε αρκετές περιπτώσεις τη δυσαρέσκειά του για την ομάδα και φάνηκε να ανοίγει την πόρτα της εξόδου. Λίγο πριν από την έξαρση της πανδημίας, είχαν ξεκινήσει πάντως οι διαπραγματεύσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του, αλλά και εκεί είχε παρατηρηθεί μεγάλη διαφορά, κάτι που έμοιαζε με… τροφή για τις φήμες αποχώρησής του. Σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Kicker» όμως, ο Τερ Στέγκεν ξεκαθάρισε ότι τουλάχιστον φέτος το καλοκαίρι δεν πρόκειται να φύγει από την Μπαρτσελόνα.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να φύγω φέτος από την Μπαρτσελόνα», τόνισε ο Τερ Στέγκεν και συνέχισε: «ξεκινήσαμε συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου μου, αλλά όταν ξεκίνησε η πανδημία του κορονοϊού συμφωνήσαμε ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να συζητάμε για συμβόλαια. Εκείνη τη στιγμή είχαν προτεραιότητα άλλα πράγματα, οι άνθρωποι ανησυχούσαν για τις ζωές τους και έτσι το αναβάλλαμε. Νιώθω πολύ καλά στην πόλη, όπως και η οικογένειά μου». Για την επιστροφή του ποδοσφαίρου, ο Τερ Στέγκεν σχολίασε: «σίγουρα ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι χωρίς θεατές δεν είναι και το πιο ελκυστικό πράγμα, αλλά η μπάλα θα κυλήσει ξανά και είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι».

Ο Τερ Στέγκεν μένει λοιπόν, αλλά ο Νέσλον Σεμέδο ετοιμάζει βαλίτσες για να αποχωρήσει. Ο Πορτογάλος δεξιός μπακ ήταν στους… διαθέσιμους από την Μπαρτσελόνα και συμμετείχε σε πολλές συζητήσεις των «μπλαουγκράνα» με την Ίντερ και την Γιουβέντους, ως αντάλλαγμα για τους Λαουτάρο Μαρτίνες και Πιάνιτς αντίστοιχα. Τελικά ο Σεμέδο φαίνεται ότι θα καταλήξει με τελείως ξεχωριστή υπόθεση στην Μάντσεστερ Σίτι. Οι «πολίτες» θέλησαν να στείλουν τον Κανσελό στην Μπαρτσελόνα για να μειώσουν το κόστος της μεταγραφής, αλλά οι Καταλανοί αρνήθηκαν, καθώς θέλουν να βρουν τα χρήματα για τις μεταγραφές των Πιάνιτς και Λαουτάρο και ίσως τη μεγάλη επιστροφή του Νεϊμάρ, αν και για να πραγματοποιηθεί η τελευταία, θα πρέπει να γίνουν και άλλες πωλήσεις. Και μάλιστα μεγάλες, όπως του Κουτίνιο για παράδειγμα ή ακόμα και του Ντεμπελέ. Σύμφωνα με ισπανικά, αγγλικά και πορτογαλικά δημοσιεύματα, η μεταγραφή του Νέλσον Σεμέδο στην Μάντσεστερ Σίτι έχει συμφωνηθεί ήδη στα 40 εκ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, στην Μπαρτσελόνα υπήρξαν επτά κρούσματα κορονοϊού. Τα κρούσματα αυτά χρονολογούνται στις πρώτες ημέρες της καραντίνας στην Ισπανία. Τα πέντε από τα επτά αφορούσαν σε παίκτες και τα άλλα δύο σε μέλη του συλλόγου. Όλοι τους ήταν καλά στην υγεία τους και δεν παρουσίασαν κανένα σύμπτωμα, ενώ στις εξετάσεις για την επιστροφή στα γήπεδα, όλα τα τεστ ήταν αρνητικά.

 

Παρασκήνια

Θέματα