Διέσυρε τον Άγιαξ η Φέγενορντ!

Η ομάδα του Φαν Μπρόνκχορστ διέλυσε 6-2 τον "Αίαντα" στο Ρότερνταμ και έστειλε το... μισό πρωτάθλημα στην Αϊντχόφεν που ξέφυγε στο +5!

Betfootball 27/01/19 - 17:28

Εξάρες στο ντέρμπι! Η καταιγιστική Φέγενορντ διέλυσε 6-2 τον Άγιαξ το μεγάλο ντέρμπι της 19ης αγωνιστικής του ολλανδικού ποδοσφαίρου και έστειλε… δώρο τίτλου στην Αϊντχόφεν που άνοιξε την διαφορά της από τον «Αίαντα» στο +5! Η ομάδα του Τζιοβάνι Φαν Μπρόνκχορστ ήταν εντυπωσιακή σε όλες τις γραμμές, αλλά κυρίως από τη… μέση και μπροστά, διαλύοντας την άμυνα του Άγιαξ που παρότι πήρε το προβάδισμα από τα πρώτα λεπτά, δεν άντεξε στην επίθεση κατά μέτωπο που εξαπέλυσε η Αϊντχόφεν.

Ο Άγιαξ άνοιξε το σκορ στο 8΄ με τον Σούνε, αλλά η Αϊντχόφεν είχε έτοιμες τις απαντήσεις. Με γκολ τβν Τούρνστρα (16΄) και Μπέργκουις (31΄) έκανε προς στιγμήν την ανατροπή, με τον Άγιαξ να ισοφαρίζει σε 2-2 με τον Ζίγιεχ στο 33΄. Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Φαν Πέρσι! Ο έμπειρος στράικερ έκανε το 3-2 στο 42΄ και το 4-2 στο 56΄, ανοίγοντας για τα καλά τον δρόμο στην Αϊντχόφεν για τον θρίαμβο! Στο 75΄ ο Βιλιένα σκόραρε για το 5-2 και στο 84΄ ο Γιασίν Αγιούμπ έγραψε το τελικό 6-2 σε έναν σπουδαίο θρίαμβο για τους γηπεδούχους! Τον θρίαμβο τον πανηγύρισε και η… Αϊντχόφεν, αφού άφησε τον Άγιαξ στο -5, με τους γηπεδούχους να μειώνουν στο -8 από τον Άγιαξ και στο -13 από την κορυφή!

Παρασκήνια

Θέματα