«Διασκεδαστικό το 6-0; Όχι για μένα…»

Ο Ζοσέ Μουρίνιο υποσχέθηκε έναν πολύ διασκεδαστικό (με τα δικά του κριτήρια) τελικό Κυπέλλου κόντρα στην Τσέλσι!

Betfootball 18/05/18 - 20:38

Η αυλαία στην Αγγλία θα πέσει με τον τελικό του Κυπέλλου που θα διεξαχθεί στο «Γουέμπλεϊ». Εκεί, με φόντο το τρόπαιο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα αντιμετωπίσει την Τσέλσι. Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν από τον τελικό, ο Ζοσέ Μουρίνιο εξέφρασε τα κριτήριά του για το «διασκεδαστικό ποδόσφαιρο»!

«Πραγματικά δεν καταλαβαίνω όλη αυτή την κουβέντα για το διασκεδαστικό ποδόσφαιρο», σχολίασε αρχικά ο Πορτογάλος τεχνικός της Γιουνάιτεντ και εξήγησε: «εσείς πιστεύετε ότι ένα παιχνίδι που τελειώνει 6-0 είναι διασκεδαστικό; Για μένα δεν είναι… Για μένα, διασκεδαστικό παιχνίδι είναι αυτό που έχει συναισθήματα μέχρι τέλους, το αποτέλεσμα είναι ανοιχτό μέχρι τέλους, αυτό που όλοι κάθονται μέχρι τέλους στα καθίσματά τους, με απρόβλετο νικητή έως το τελευταίο σφύριγμα. Για μένα, ως λάτρης του ποδοσφαίρου αυτό είναι το διασκεδαστικό παιχνίδι και ποδόσφαιρο. Από αυτή την άποψη, θα έχουμε έναν πολύ διασκεδαστικό τελικό».

Στη συνέχεια, ο Μουρίνιο ρωτήθηκε εάν παίζει ρόλο η εκπληκτική παράδοση που έχει, με 12 τρόπαια σε 14 τελικούς στην καριέρα του. «Η νοοτροπία νικητή δεν έχει καμία σχέση με την παράδοση και τα ρεκόρ σε τελικούς. Ό,τι κάναμε στο παρελθόν δεν έχει να κάνει με τον τελικό που ακολουθεί. Αυτό που παίζει ρόλο στον τελικό είναι οι 11 κόντρα στους 11 και η προσπάθεια του καθενός να νικήσει».

Συνεχίζοντας και αφού ξεκαθάρισε ότι ο καθένας μπορεί να αναλύει ελεύθερα τις επιδόσεις και τις εμφανίσεις της Γιουνάιτεντ, αλλά ο ίδιος έχει τον δικό του τρόπο να τα αναλύει, ο Μουρίνιο αναφέρθηκε στον Ρέι Γουίλκινς. Ο θρύλος του αγγλικού ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή τον περασμένο μήνα, έχοντας παίξει στην καριέρα του και στους δύο διεκδικητές του τροπαίου. Έτσι, στον τελικό θα τιμηθεί ακόμα περισσότερο η μνήμη του, με τιμώμενο πρόσωπο και τη γυναίκα του που θα είναι παρούσα στο «Γουέμπλεϊ» και θα παίξει το δικό της ρόλο στον τελικό. «Συναισθηματικά θα είναι πολύ φορτισμένη μέρα για την κυρία Γουίλκινς, την οικογένια και τους γιους τους», σχολίασε ο Μουρίνιο και συμπλήρωσε: «ξέρω πόσο πολύ αγαπούσαν τον Ρέι στην Τσέλσι και ξέρω πόσο πολύ τον αγαπούν στην Γιουνάιτεντ. Πιστεύω ότι θα μας βλέπει και θα το χαίρεται…».

Παρασκήνια

Θέματα