Διπλό της Τσέλσι στην Μίλαν, στους «16» με ισοπαλίες (και ενόψει… ντέρμπι) η Σίτι με την Ρεάλ

Η Μπενφίκα σταμάτησε ξανά την Παρί, με την πλάτη στον τοίχο η Γιουβέντους που ηττήθηκε από την Μακάμπι Χάιφα!

Betfootball 12/10/22 - 00:30

Με την κάτοχο του τίτλου Ρεάλ και την… επίδοξη κάτοχο του τίτλου Μάντσεστερ Σίτι να εξασφαλίζουν την πρόκριση στην επόμενη φάση, αλλά  και το εντυπωσιακό διπλό της Τσέλσι στην έδρα της Μίλαν ξεκίνησε η 4η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Λίγες ημέρες μετά από το 3-0 στο Λονδίνο, η Τσέλσι νίκησε ξανά την Μίλαν με 0-2 στο «Σαν Σίρο» για τον 5ο όμιλο. Το ματς πήρε αρνητική τροπή για τους «ροσονέρι» του Πιόλι και θετική για τους «μπλε» του Πότερ από το 18΄, όταν ο Τομόρι ανέτρεψε τον Μάουντ στην περιοχή και μαζί με το πέναλτι, ο διαιτητής έδειξε και την κόκκινη κάρτα στον (πρώην της Τσέλσι) Άγγλο αμυντικό. Ο Ομπαμεγιάνγκ έγραψε το τελικό 0-2 στο 34΄, ολοκληρώνοντας ιδανικά ένα ωραία τριγωνάκι που έστησαν στο ύψος της περιοχής οι παίκτες της Τσέλσι. Με αυτό το τρίποντο, η Τσέλσι πάτησε στην κορυφή του ομίλου.

Στην 2η θέση είναι η Σάλτσμπουργκ, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 στην έδρα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ (40΄ Λιούμπισιτς – 12΄Ζάιβαλντ).

Στον 6ο όμιλο, η Ρεάλ… έσωσε το βαθμό κόντρα στην Σαχτάρ σε ματς που έγινε στην Πολωνία με γκολ του Ρούντιγκερ στις καθυστερήσεις, με το οποίο ισοφάρισε στο τελικό 1-1. Η Σαχτάρ είχε προηγηθεί στο 46′ με τον Ζούμπκοφ και είχε δοκάρι στο 66΄. Ο Αντσελότι έκανε αρκετές αλλαγές, δίνοντας ανάσες σε κάποιους παίκτες του ενόψει του «ελ κλάσικο». Ο βαθμός της ισοπαλίας πάντως, ήταν αρκετός στη «βασίλισσα» να τσεκάρει το εισιτήριο για τους «16» και λογικά θα περάσει ως πρώτη.

Στη 2η θέση ανέβηκε η Λειψία, η οποία πέρασε με 0-2 (75΄ Βέρνερ, 84΄ Φόρσμπεργκ) από την έδρα της Σέλτικ.

Στον 7ο όμιλο, η Ντόρτμουντ αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 (35΄ Μπέλινγκχαμ – 18΄ Νιανζού) με την Σεβίλλη, αλλά οι «κίτρινοι» είναι πολύ κοντά στην πρόκριση.

Λίγο νωρίτερα, η Μάντσεστερ Σίτι κολλούσε στη λευκή ισοπαλία στην Κοπεγχάχη. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα άφησε στον πάγκο τον Έρλινγκ Χάαλαντ για να του δώσει ανάσες (όχι ότι το… χρειαζόταν κιόλας ο Νορβηγός) για τη συνέχεια και ειδικά για το ντέρμπι με την Λίβερπουλ που ακολουθεί την Κυριακή. Ο Ρόντρι σκόραρε με εντυπωσιακό σουτ στο 11΄, αλλά το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR για χέρι του Μαχρέζ. Η Σίτι κέρδισε πέναλτι στο 25΄, αλλά ο γκολκίπερ Γκραπάρα σταμάτησε εντυπωσιακά την εκτέλεση του Μαχρέζ και στο 30΄ αποβλήθηκε για τους “πολίτες” ο Σέρχιο Γκόμες. Το β΄ μέρος δεν είχε μεγάλες φάσεις και έμεινε έως το τέλος το 0-0. Με το χθεσινό βαθμό οι “πολίτες” εξασφάλισαν την πρόκριση στους “16”.

Στον 8ο όμιλο, η Μπενφίκα κράτησε πήρε ξανά ισοπαλία κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν, ξανά με 1-1, αλλά αυτή τη φορά στο «Παρκ Ντε Πρενς». Ο Εμπαπέ που ήταν στο επίκεντρο λόγω των δημοσιευμάτων που τον θέλουν να ζήτησε από την Παρί τον Ιανουάριο (!) άνοιξε το σκορ στο 40΄ με πέναλτι. Η Μπενφίκα ισοφάρισε στο τελικό 1-1 με πέναλτι του Ζοάο Μάριο στο 62΄. Η Παρί με την Μπενφίκα ισοβαθμούν με 8 βαθμούς στην κορυφή της βαθμολογίας, όπου η Γιουβέντους έχει τρεις, όσους και η Μακάμπι Χάιφα!

Η ελεύθερη πτώση της Γιουβέντους συνεχίστηκε και στην έδρα της Μακάμπι Χάιφα με 2-0 και πλέον η πρόκριση είναι πολύ μακριά! Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν εντυπωσιακά, προηγήθηκαν στο 7΄ με τον Ατζίλι, ο οποίος σκόραρε και στο 42΄για το 2-0, με την Μακάμπι μετράει στο α΄ μέρος και ένα δοκάρι! Ο Ντι Μαρία αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού, σε ένα ακόμα πρόβλημα για την πολύ κακή Γιουβέντους.

Παρασκήνια

Θέματα