Επενδύουν 561 εκατ. οι Άγγλοι στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο

Betfootball 16/01/18 - 12:02

Το νέο αναπτυξιακό σχέδιο για τη διετία 2018-2019  ανακοίνωσε η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Η αρχική επένδυση σε υποδομές και παρεμβάσεις στην τεχνική κατάρτιση παικτών και προπονητών και όλων όσων ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο φτάνει τα 202 εκατ. ευρώ. 

Η πρόβλεψη όμως είναι για μια επένδυση ύψους τουλάχιστον 561 εκατ. ευρώ μέχρι το 2024. Η FA πρόκειται να αυξήσει τις επενδύσεις κατά 46% σε σύγκριση με το 2017  και αυτό λόγω της νέας συμφωνίας για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του FA Cup και των εθνικών ομάδων, αλλά και το νέο συμβόλαιο με τη Nike.

Η FA θέλει επίσης να χρηματοδοτήσει την δημιουργία μίνι-γηπέδων ποδοσφαίρου, στο πλαίσιο προγράμματος για δημοτικά σχολεία σε τοπικές κοινότητες. Στόχος είναι τα 600 μέχρι το 2024. Επίσης, στόχος είναι η εκπαίδευση των προπονητών, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι κάθε ομάδα νέων και οι ακαδημίες, θα μπορούν να έχουν εκπαιδευμένους προπονητές. Η χρηματοδότηση των ταμείων θα δημιουργηθεί για να υποστηρίξει επίσης το γυναικείο ποδόσφαιρο, το 5Χ5 και το ποδόσφαιρο για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Παρασκήνια

Θέματα