«Ε όχι και καλύτερη η Μάντσεστερ Σίτι…»

Η Μάντσεστερ Σίτι συνεχίζει να διαλύει αντιπάλους και ρεκόρ στην Πρέμιερ Λιγκ, προκαλώντας θαυμασμό, δέος, τρόμο στους περισσότερους και… γκρίνια σε κάποιους άλλους. Σχεδόν όλοι έχουν αποδεχθεί τη μοίρα τους και ένας ένας οι προπονητές των ομάδων που ξεκίνησαν τη σεζόν ως διεκδικήτριες του τίτλου αποσύρουν τις… υποψηφιότητές τους. Πρώτος το έκανε ο Κλοπ, μετά ακολούθησε ο Κόντε, ύστερα ο Ποκετίνο. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα από την πλευρά του, ανεβάζει συνεχώς τον πήχη λίγο πιο ψηλά. «Δεν είμαστε ανίκητοι», λέει με κάθε ευκαιρία, με τους παίκτες του να το επαναλαμβάνουν σαν να θέλουν να… προετοιμάσουν το έδαφος για αυτή τη δύσκολο στιγμή.

Η μοναδική ομάδα που έχει σταματήσει φέτος την Μάντσεστερ Σίτι είναι η… Έβερτον. Τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες το παράδοξο μπορεί να χάνει λίγη από την δύναμή του, αφού ο Σαμ Άλαρνταϊς διόρθωσε τα κακώς κείμενα στα «ζαχαρωτά», επανέφερε την καλή ψυχολογία και η ομάδα υπενθυμίζει σιγά σιγά τους στόχους με τους οποίους είχε ξεκινήσει τη σεζόν.

Η Έβερτον (με τον Κούμαν στον πάγκο της) σταμάτησε την Μάντσεστερ και μάλιστα στο… «Έτιχαντ», στη 2η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Οι «πολίτες» είχαν ξεκινήσει με νίκη στην έδρα της Μπράιτον, αλλά μετά ήρθε ο… Ρούνεϊ. Στην επιστροφή του στο Μάντσεστερ (έστω και στο… γαλάζιο!), ο Ρούνει σκόρπισε ξανά τη σιωπή στην έδρα της Σίτι, αυτή τη φορά ως αρχηγός της Έβερτον. Οι γηπεδούχοι πήραν την ισοπαλία χάρη σε γκολ του Στέρλινγκ στο 82΄ και από τότε πήραν φόρα, χάνοντας τελείως το φρένο. Τα σενάρια ή προσδοκίες ή ευχές ή απλώς εκτιμήσεις για το εάν η Σίτι μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα αήττητη και το ερώτημα εάν είναι η καλύτερη ομάδα που έχει παίξει ποδόσφαιρο στα γήπεδα της Αγγλίας είναι σε ημερήσια βάση και αποτελούν ένα από τα καλύτερα θέματα συζήτησης των ποδοσφαιρόφιλων. Στις ίδιες ερωτήσεις κλήθηκε να απαντήσει και ένας λίγο πιο… ειδικός από κάποιους άλλους. Ο Γουέιν Ρούνεϊ…

«Όχι, η Σίτι δεν είναι η καλύτερη ομάδα που έχει εμφανιστεί στην Πρέμιερ Λιγκ», απάντησε κατηγορηματικά ο πρώην άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και εξήγησε: «σίγουρα έχουν πολύ καλή ομάδα, με σπουδαίους παίκτες. Αυτή τη στιγμή ναι, παίζουν εκπληκτικό ποδόσφαιρο, αλλά για να μπει στο κλαμπ των κορυφαίων θα πρέπει να δείξει και συνέχεια. Να κατακτήσει τίτλους και να συνεχίσει σε αυτό το ρυθμό. Για μένα η καλύτερη ομάδα των τελευταίων χρόνων παραμένει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του 2008». Όσο για το εάν είναι αήττητη; Ο Ρούνεϊ… συμφώνησε με τον Γκουαρδιόλα: «όχι δεν νομίζω ότι μπορεί να φτάσει στον τίτλο χωρίς ήττα. Η Πρέμιερ Λιγκ είναι πολύ δύσκολη. Τώρα ακολουθεί η πολύ δύσκολη εορταστική περίοδος που πολλά φαβορί παθαίνουν συνήθως ζημιές, ενώ στη συννέχεια θα έχει και τα παιχνίδια για το Τσάμπιονς Λιγκ. Νομίζω ότι θα είναι πολύ δύσκολο…».

Παρασκήνια

Θέματα