Η Ίντερ πήρε με 1-0 το ντέρμπι με την Νάπολι

Έβδομη σερί νίκη για την Γιουβέντους, γκέλες για Αταλάντα και Λάτσιο

Betfootball 4/01/23 - 23:50

Η Ίντερ πήρε σπουδαία νίκη 1-0 στο «Μεάτσα» απέναντι στην πρωτοπόρο Νάπολι, την οποία υποχρέωσε στην πρώτη της φετινή ήττα (13 νίκες και δύο ισοπαλίες στα προηγούμενα 15 ματς) και έμεινε μόνη στην 4η θέση της Serie A, τρεις βαθμούς πάνω από Λάτσιο και Ρόμα που ισοβαθμούν στην 5η θέση. Οι «νερατζούρι» κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα στο 56’ με κεφαλιά του Έντιν Τζέκο, με τους «παρτενοπέι» που είναι στο +5 από τη δεύτερη Μίλαν, να αγγίζουν την ισοφάριση στο 90’, όταν ο Ρασπαντόρι έκανε το σουτ, για να αποκρούσει δύσκολα ο Ονάνα.

Η Μίλαν επικράτησε 2-1 εκτός έδρας της Σαλερνιτάνα και παρέμεινε μόνη στη 2η θέση, μειώνοντας στους πέντε βαθμούς την απόστασή της από την πρωτοπόρο Νάπολι. Οι «ροσονέρι» μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και στο 10’ ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ με τον Ραφαέλ Λεάο. Πέντε λεπτά αργότερα (15’), ο Σάντρο Τονάλι έκανε το 0-2, με την Μίλαν να χάνει σημαντικές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο για να πετύχει και άλλα γκολ. Η Σαλερνιτάνα που είναι στη 14η θέση και γνώρισε την τρίτη σερί ήττα της, μείωσε στο τελικό 1-2 με τον Μπονατσόλι στο 82’.

Η Γιουβέντους παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες που είχε, πέρασε με 1-0 από την έδρα της Κρεμονέζε, πανηγύρισε την έβδομη σερί νίκη της και βρίσκεται μόνη στην 3η θέση και στο -7 από την πρωτοπόρο Νάπολι. Το γκολ για την ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι σημείωσε ο Αρκάντιους Μίλικ στο 91’.

Η Λάτσιο παρότι προηγήθηκε στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Λέτσε, γνώρισε την ήττα 2-1 και είναι πλέον ισόβαθμη με την Ρόμα στην 5η θέση και στο -3 από την 3η Ίντερ. Οι «λατσιάλι» άνοιξαν το σκορ στο 14’ με τον Τσίρο Ιμόμπιλε, με τους γηπεδούχους που είναι στη 12η θέση και πανηγύρισαν την τρίτη σερί νίκη τους, να φτάνουν στην ισοφάριση στο 57’ με τον Στρεφέτσα. Η Λέτσε ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 71’, με τον Κολόμπο να γράφει το τελικό 2-1.

Η Ρόμα επικράτησε δύσκολα 1-0 της Μπολόνια στο «Ολίμπικο» και έπιασε την Λάτσιο στην 5η θέση, τρεις βαθμούς πίσω από την 4η Ίντερ. Οι «τζιαλορόσι» κέρδισαν πέναλτι στο 6’ και ο Λορέντσο Πελεγκρίνι που ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 που έμεινε μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης.

Η Αταλάντα απέφυγε την τέταρτη σερί ήττα της στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Σπέτσια ισοφαρίζοντας στις καθυστερήσεις σε 2-2 και βρίσκεται στην 7η θέση. Οι γηπεδούχοι που είναι στο +5 από την επικίνδυνη ζώνη προηγήθηκαν στο 8’ με τον Γκιασί και στο 32’ ο Ενζολά έκανε το 2-0. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 2-1 με τον Χόιλουντ στο 78’ και στο 92’ ο Πάσαλιτς ισοφάρισε στο τελικό 2-2.

Η Τορίνο που είναι στην 9η θέση, έμεινε στο 1-1 εντός έδρας με την ουραγό Βερόνα που ερχόταν από δέκα σερί ήττες. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 45’ με τον Τζούριτς και οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση στο 65’ με τον Μίραντσουκ.

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε και η αναμέτρηση της Φιορεντίνα με την Μόντσα, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1. Οι «βιόλα» που είναι στη 10η θέση άνοιξαν το σκορ στο 19’ με τον Καμπράλ και οι φιλοξενούμενοι που βρίσκονται στη 15η θέση, ισοφάρισαν στο 61’ με τον Αουγκούστο.

Η Σαμπντόρια επικράτησε 2-1 εκτός έδρας της Σασσουόλο, πανηγύρισε τη δεύτερη φετινή της νίκη και μείωσε στους πέντε βαθμούς τη διαφορά της από τις θέσεις παραμονής. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 25’ με τον Γκαμπιαντίνι και τρία λεπτά αργότερα (28’), ο Ουτζέλο έκανε το 0-2. Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο τελικό 1-2 με εκτέλεση πέναλτι του Μπεράρντι στο 64’.

Στο 1-1 έμειναν η Ουντινέζε με την Έμπολι, με τους φιλοξενούμενους να ανοίγουν το σκορ στο 3’ με τον Μπαλντάντζι και τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στο 70’ με τον Περέιρα.

Παρασκήνια

Θέματα