Η Ατλέτικο στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, 1-0 την Άρσεναλ (video)

Ο Ντιέγκο Κόστα με το γκολ που πέτυχε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου χάρισε τη νίκη στους «ροχιμπλάνκος»

Η Ατλέτικο Μαδρίτης πήρε τη νίκη 1-0 κόντρα στην Άρσεναλ και σε συνδυασμό με την ισοπαλία 1-1 στο πρώτο ματς, πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ που θα διεξαχθεί στις 16 Μαΐου στη Λιόν.

Πολύ κακό το ματς στο πρώτο ημίχρονο, με τους «κανονιέρηδες» να μην υπάρχουν στον αγωνιστικό χώρο και τους «ροχιμπλάνκος» να κάνουν το παιχνίδι τους, κρατώντας ανέπαφη την εστία τους. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Γκριεζμάν με εξαιρετική μπαλιά έβγαλε τετ α τετ τον Ντιέγκο Κόστα, ο οποίος απέναντι από τον Οσπίνα δεν δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0 για την Ατλέτικο. Η Άρσεναλ φάνηκε για πρώτη φορά στο ματς, στο 63’, όταν ο Τσάκα με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, υποχρέωσε τον Όμπλακ να πέσει στην αριστερή του γωνία και να διώξει σε κόρνερ. Τίποτα άλλο από εκεί και πέρα, με την Ατλέτικο να κρατάει το 1-0 και να πανηγυρίζει την πρόκριση στον τελικό.

Ο Κοσιελνί που αποχώρησε τραυματίας στο 12’ σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις έχει υποστεί ρήξη στον αχίλλειο τένοντα και αν επιβεβαιωθούν τα άσχημα νέα, θα χάσει το Μουντιάλ.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Όμπλακ, Γοδίν, Χιμένες, Ερνταντές, Γκάμπι, Βιτόλο (74’ Κορέα), Σαούλ, Κόκε, Παρτέι (92′ Σάβιτς), Ντιέγκο Κόστα (83’ Τόρες), Γκριεζμάν.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Οσπίνα, Μονρεάλ, Κοσιελνί (12’ Τσέιμπερς), Μουστάφι, Μπεγερίν, Οζίλ, Γουίλσιρ (68’ Μικχιταριάν), Ράμσεϊ, Τσάκα, Γουέλμπερκ, Λακαζέτ.

Παρασκήνια

Θέματα