Η Γουέστ Χαμ σταμάτησε την Σίτι (2-2) και έστειλε… ελπίδα στην Λίβερπουλ!

Τρίποντο τετράδας από την Τότεναμ, βαθμός στο φινάλε για την Λιντς, ήττα για την Έβερτον!

Betfootball 15/05/22 - 21:00

Φινάλε θρίλερ! Η Μάντσεστερ Σίτι βγήκε από τον εφιάλτη του α΄ μέρους και ισοφάρισε σε 2-2 στην έδρα της Γουέστ Χαμ και στην τελευταία αγωνιστική θα θέλει πιθανότατα μόνο τη νίκη κόντρα στην Άστον Βίλα του… Στίβεν Τζέραρντ και του Φιλίπε Κουτίνιο! Με το βαθμό στο σπίτι της Γουέστ Χαμ, η Μάντσεστερ Σίτι είναι στο +4 από την Λίβερπουλ που έχει ένα παιχνίδι λιγότερο και θα το «δώσει» την Τρίτη στην έδρα της Σαουθάμπτον. Εάν η Λίβερπουλ νικήσει, η Σίτι θα πάει στην τελευταία αγωνιστική με το +1, ενώ η διαφορά τερμάτων τώρα είναι στο +7. Η Γουέστ Χαμ προηγήθηκε στο 24΄ με τον Μπόουεν, ο οποίος στο 45΄ έγραψε και το 2-0 σε ένα σοκαριστικό α΄ μέρος για τους «πολίτες» του Γκουαρδιόλα! Με την έναρξη του β΄ μέρους, η Σίτι πίεσε για το γρήγορο γκολ και το βρήκε με τον Γκρίλις στο 49΄! Από εκεί και πέρα, η πίεση των «πολιτών» στην εστία του Φαμπιάνσκι ήταν αφόρητη, αλλά τα «σφυριά» που κυνηγούσαν τις αντεπιθέσεις πλησίασαν στο 1-3 με δύο ευκαιρίες από τους Αντόνιο και Μπόουεν. Η Σίτι είχε ποσοστά κατοχής πάνω από… 80% και στο 69΄ έφτασε στην ισοφάριση με αυτογκόλ (με κεφαλιά ψαράκι σε σέντρα του Μαχρέζ) του Τσουφάλ και συνέχισε για την ανατροπή. Ο Μπόουεν άγγιξε σε μία ακόμα φάση το χατ τρικ στο 75΄, αλλά του το στέρησε ο Λαπόρτ που κράτησε το 2-2. Η Σίτι έφτασε μία… ανάσα από την ανατροπή στο 85΄, όταν ο Γκάμπριελ Ζέσους κέρδισε πέναλτι από τον Τσουφάλ. Ο Μαχρέζ το εκτέλεσε, αλλά ο Φαμπιάνσκι απέκρουσε εντυπωσιακά και κράτησε το 2-2 που έμεινε έως το φινάλε! Με αυτό το ματς, η Γουέστ Χαμ εξασφάλισε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη σεζόν.

Η Τότεναμ νίκησε 1-0 την Μπέρνλι με πέναλτι του Κέιν στο 45΄ και με ένα παιχνίδι περισσότερο είναι στο +2 από την 5η Άρσεναλ που πάει την Δευτέρα στην έδρα της Νιούκαστλ!

Με γκολ του Στράουκ στις καθυστερήσεις, η Λιντς ισοφάρισε σε 1-1 την Μπράιτον (προηγήθηκε στο 21΄ με τον Γουέλμπεκ) και διατήρησε τις ελπίδες της για παραμονή. Πισωγύρισμα σε αυτήν την προσπάθεια έκανε η Έβερτον, η οποία ηττήθηκε 2-3 από την Μπρέντφορντ (10΄ Κάλβερτ Λιούιν, 45+2΄ Ριτσάρλισον πεν. , 18΄ Μπρέθγουεϊτ – 37΄ Κόουλμαν αυτ., 62΄ Γουισά, 64΄Χένρι) και συνεχίζει να είναι υπό πίεση. Η Γουλβς έμεινε στο 1-1 (55΄ Νούρι – 37΄ Πούκι) με την υποβιβασμένη Νόριτς και έχασε οριστικά το τρένο της Ευρώπης.

Η Άστον Βίλα με την Κρίσταλ Πάλας τέλος, αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 (69΄ Γουότκινς – 81΄ Σλουπ).

Παρασκήνια

Θέματα