Η Κροατία την 3η θέση, 2-1 το Μαρόκο

Στο πρώτο ημίχρονο κρίθηκε ο μικρός τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Betfootball 17/12/22 - 20:03

Μετά τον τελικό και τη δεύτερη θέση που πήρε στο Μουντιάλ του 2018 στην Ρωσία, η Κροατία επικράτησε 2-1 στο μικρό τελικό του Μαρόκου και κατέκτησε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Μετά από ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα από τις δύο ομάδες, τα πάντα κρίθηκαν στο πρώτο 45λεπτο, όταν και διαμορφώθηκε το τελικό σκορ, με τους ποδοσφαιριστές του Ζλάτκο Ντάλιτς να πανηγυρίζουν στο φινάλε την 3η θέση.

Οι Κροάτες ευτύχησαν να προηγηθούν στο 7’, σε μία φάση δουλεμένη στην προπόνηση, όταν έπειτα από εκτέλεση φάουλ, ο Πέρισιτς με κεφαλιά γύρισε τη μπάλα προς το πέναλτι και ο επερχόμενος Γκβάρντιολ με νέα κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα του Μπόνο. Το Μαρόκο όμως απάντησε άμεσα, αφού δύο λεπτά αργότερα (9’), μετά από εκτέλεση φάουλ, η μπάλα έφτασε στον Ντάρι, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως ο Λιβάκοβιτς άργησε να βγει και τον νίκησε για το 1-1.

Η Κροατία πήρε ξανά το προβάδισμα στο 42’, όταν ο Λιβάγια πάσαρε στον Όρσιτς, ο οποίος από πλάγια θέση έκανε εξαιρετικό πλασέ και παρά την προσπάθεια του Μπόνο, η μπάλα χτύπησε στο αριστερό του δοκάρι και στη συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα για το 2-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Κροατία κοίταξε περισσότερο να κρατήσει το υπέρ της σκορ, παρά να ψάξει ένα τρίτο γκολ, με το Μαρόκο που έγινε η πρώτη ομάδα από την Αφρική που φτάνει τόσο μακριά σε Παγκόσμιο Κύπελλο, να κυνηγάει την ισοφάριση. Στο 74’ μάλιστα έφτασε πολύ κοντά στο 2-2, όταν ο Εν-Νεσιρί βρήκε μόνος απέναντι από τον Λιβάκοβιτς, επιχείρησε να τον πλασάρει, όμως ο γκολκίπερ της Κροατίας απέκρουσε σωτήρια κρατώντας το 2-1.

Το Μαρόκο έχασε μία ακόμα σημαντική ευκαιρία για την ισοφάριση στο 96’, με τον Εν-Νεσιρί να σηκώνεται πιο ψηλά απ’ όλους, να πιάνει την κεφαλιά και τη μπάλα να φεύγει άουτ, ελάχιστα πάνω από το δοκάρι της Κροατίας.

Παρασκήνια

Θέματα