Η Λίβερπουλ δεν άνοιξε το…. δώρο της Νιούκαστλ!

Οι "κόκκινοι" του Κλοπ έμειναν στο 1-1 με την Λέστερ στο "Άνφιλντ"! * Εντυπωσιακή ανατροπή της Τότεναμ στα τελευταία λεπτά, 2-1 την Γουότφορντ!

Betfootball 31/01/19 - 00:35

Θρίλερ! Έτσι ήταν και έτσι θα μείνει! Η Πρέμιερ Λιγκ δεν τελείωσε ποτέ τον Ιανουάριο, ούτε καν την… προτελευταία μέρα του πρώτου μήνα του έτους. Η Νιούκαστλ έστειλε το δώρο – τίτλου στην Λίβερπουλ, αλλά οι «κόκκινοι» του Κλοπ δεν το εκμεταλλεύτηκαν. Το άνοιξαν ενθουσιασμένοι, αλλά μετά το πέταξαν στο χιόνι που έπεφτε στο «Άνφιλντ» την ώρα του παιχνιδιού με τη Λέστερ! Οι «αλεπούδες» του Κλοντ Πιέλ κράτησαν στο 1-1 τους γηπεδούχους και έστειλαν αυτοί με την σειρά τους ένα καλό δώρο στην Μάντσεστερ Σίτι. Το δώρο της ελπίδας για τον τίτλο, αφού τελικά έμειναν στο -5 από την Λίβερπουλ και την κορυφή.

Παρά την έντονη χαλαζόπτωση, το κλίμα στο «Άνφιλντ» ήταν καυτό, όπως δηλαδή αναμενόταν μετά από την ήττα της Σίτι. Το γκολ του Μανέ μόλις στο 3΄ γιγάντωσε τον ενθουσιασμό! Ο Φιρμίνο άγγιξε το 2-0 μόλις στο 6΄, αλλά ο Σμάιχελ τον σταμάτησε, προκαλώντας την πρώτη απογοήτευση στο «Άνφιλντ». Η Λίβερπουλ συνέχισε να πιέζει, αλλά η Λέστερ σιγά σιγά ανέβαινε στο γήπεδο και άγγιξε την ισοφάριση με τον Μάντισον σε μία φάση που ξεκίνησε από λάθος του Άλισον, τον οποίο έσπευσε να πιέσει ο Βάρντι και τον ανάγκασε σε λανθασμένο διώξιμο. Η Λέστερ έφτασε τελικά στην ισοφάριση με τον Μαγκουάιρ λίγες στιγμές πριν από το ημίχρονο.

Στο β΄ μέρος η Λίβερπουλ συνέχισε να πιέζει, αλλά ήταν ξεκάθαρο ότι είχε φορτωθεί με… άγχος. Το οποίο άγχος έφερε νευρικότητα και ως αποτέλεσμα αυτής, ήταν το παραλίγο αυτογκόλ του Φιρμίνο, με τον Άλισον να αντιδρά σωστά και να κρατάει το «μηδέν». Στο 58΄ ο διαιτητής αρνήθηκε πέναλτι στηη Λίβερπουλ σε ανατροπή του Κεϊτά και στο 75΄ χάθηκε η τελευταία κλασική ευκαιρία της Λίβερπουλ, με τον Φιρμίνο να πλασάρει σωστά, αλλά τον Σμάιχελ να κρατάει το 1-1! Στα λεπτά που ακολούθησαν η Λίβερπουλ πίεσε περισσότερο, αλλά χωρίς καθαρές φάσεις για το 2-1.

Την ίδια ώρα, η Τότεναμ νικούσε στο «Γουέμπλεϊ» την Γουότφορντ με 2-1! Οι «πετεινοί» του Ποκετίνο έμειναν πίσω στο σκορ από το 17΄με το γκολ του Κάθκαρτ, αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο έκαναν την εντυπωσιακή ανατροπή. Ο Σον έδωσε το σύνθημα στο 80΄ όταν ισοφάρισε σε 1-1 και ο Γιορέντε έκανε το τελικό 2-1 στο 87΄, έχοντας χάσει προηγουμένως αρκετές καλές ευκαιρίες. Από παραλίγο μοιραίος, ο Ισπανός έγινε ωραίος.

«Αμίγκο, θα στείλω τον Κέιν στην Ρεάλ και θα κρατήσω εδώ εσένα»

Παρασκήνια

Θέματα