Η Λίβερπουλ πήρε στα πέναλτι το Κύπελλο Αγγλίας

Ο Κώστας Τσιμίκας πέτυχε το τελευταίο πέναλτι κόντρα στην Τσέλσι και χάρισε το τρόπαιο στους "κόκκινους"

Betfootball 14/05/22 - 21:39

Με τον Κώστα Τσιμίκα να εκτελεί το τελευταίο πέναλτι και να ευστοχεί, η Λίβερπουλ πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας επικρατώντας 6-5 στη… ρώσικη ρουλέτα της Τσέλσι (0-0 στα 120’).

Οι «κόκκινοι» απείλησαν πρώτοι στο 8’ όταν ο Λουίς Ντίας βγήκε μόνος απέναντι από τον Μεντί, αλλά ο γκολκίπερ της Τσέλσι απέκρουσε σωτήρια. Στο 23’ οι «μπλε» είχαν μία καλή στιγμή με σουτ του Πούλισικ και τη μπάλα να φεύγει μόλις άουτ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα (27’) ο Αλόνσο βρέθηκε απέναντι από τον Άλισον, έκανε την προβολή, με τον γκολκίπερ της Λίβερπουλ να αποκρούει. Στο δεύτερο ημίχρονο, η Τσέλσι ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά και στο 47’ ο Πούλισικ επιχείρησε το σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, με τον Άλισον να αποκρούει εντυπωσιακά. Στην επόμενη φάση (48’), ο Αλόνσο εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της Λίβερπουλ, η οποία απείλησε στο 52’, με τον Λουίς Ντίας να σουτάρει έξω από τη μεγάλη περιοχή και τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ. Οι ποδοσφαιριστές του Γιούργκεν Κλοπ άγγιξαν το γκολ στο 83’ όταν ο Λουίς Ντίας με σουτ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Μεντί και ένα λεπτό αργότερα ο Μίλνερ σέντραρε από δεξιά και ο Ρόμπερτσον με πλασέ από τη μικρή περιοχή είδε τη μπάλα να σταματά στο δεξί δοκάρι της Τσέλσι. Με το 0-0 οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση, εκεί δεν άλλαξε κάτι και ακολούθησαν τα πέναλτι. Εκεί η Λίβερπουλ αποδείχθηκε πιο εύστοχη επικρατώντας 6-5 και κατακτώντας το Κύπελλο.

Η διαδικασία των πέναλτι: Αλόνσο 1-0, Μίλνερ 1-1, Αθπιλικουέτα δοκάρι, Τιάγκο 1-2, Τζέιμς 2-2, Φιρμίνο 2-3, Μπάρκλεϊ 3-3, Αλεξάντερ-Άρνολντ 3-4, Ζορζίνιο 4-4, Μανέ απέκρουσε ο Μεντί, Ζίγιες 5-4, Ζότα 5-5, Μάουντ απέκρουσε ο Άλισον, Τσιμίκας 5-6.

Παρασκήνια

Θέματα