Η Μπάγερν έδωσε μέχρι τέλους το πικρό ποτήρι στην Μπαρτσελόνα, έμεινε εκτός και η Ατλέτικο!

Τσεκ ιν και από την Λίβερπουλ με το 0-3 στον Άγιαξ, η Νάπολι έκανε στο... σβηστό το 5Χ5

Betfootball 27/10/22 - 00:41

Η Μπαρτσελόνα ήξερε την… τύχη της πριν από τη συνάντηση με την Μπάγερν στο «Καμπ Νου» για την 5η αγωνιστική του 3ου ομίλου. Οι «μπλαουγκράνα» είχαν αποκλειστεί από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ και η Μπάγερν που είχε εξασφαλίσει την πρόκρισή της, νίκησε 0-3 και έκανε το 5Χ5 στον όμιλο.

Ο Μανέ άνοιξε το σκορ στο 10΄ με υπέροχο πλασέ μπροστά στον Τερ Στέγκεν μετά από φοβερή ασίστ του Γκνάμπρι, ο οποίος έδωσε μία ακόμα ασίστ στον Τσούπο Μότινγκ για το 0-2 στο 31΄. Ο Γκνάμπρι βρήκε το γκολ που δικαιούνταν στο 56΄, αλλά το VAR του το στέρησε για οφσάιντ. Μέσω του VAR, ο διαιτητής… πήρε πίσω το πέναλτι που είχε δώσει αρχικά στην Μπαρτσελόνα στο 44΄. Το τελικό 0-3 για την Μπάγερν το πέτυχε ο Παβάρ στο φινάλε του ματς.

Στον 1ο όμιλο, η Νάπολι νίκησε 3-0 (11΄ και 16΄ Τζιοβάνι Σιμεόνε, 80΄ Έστιγκαρντ) την Ρέιντζερς και έκανε το 5-5 στον όμιλο. Ο Σπαλέτι έκανε αρκετές αλλαγές στην ομάδα του, η οποία όμως κυριάρχησε και πάλι κόντρα στην Ρέιντζερς.

Την ίδια ώρα, η Λίβερπουλ περνούσε με 0-3 από το σπίτι του Άγιαξ και εξασφάλιζε και αυτή την πρόκριση στους “16”, όπου θα πάει πιθανότατα ως 2η πίσω από την Νάπολι. Στην τελευταία αγωνιστική οι “κόκκινοι” περιμένουν την Νάπολι, αλλά για να πάρουν την πρωτιά, θέλουν νίκη με διαφορά πάνω από τρία γκολ. Ο Άγιαξ ήταν καλύτερος στο ξεκίνημα, είχε δοκάρι μόλις στο 3΄ με τον Μπέργκχαους και 2-3 ακόμα καλές στιγμές, άγχωσε την Λίβερπουλ, η οποία όμως σιγά σιγά ανέβαζε στροφές και στο 42΄ πήρε το προβάδισμα με ωραίο γκολ του Σαλάχ σε καταπληκτική ασίστ του Χέντερσον. Το α΄ μέρος έκλεισε με μία ανεπανάληπτη ευκαιρία του Νούνιες που σούταρε από κοντά και σε κενή εστία στο δοκάρι. Το β΄ μέρος όμως,ξεκίνησε με γκολ του Νούνιες στο 49΄ με κεφαλιά για το 0-2 και στο 52΄ η Λίβερπουλ καθάρισε το ματς με τον Έλιοτ να γράφει το 0-3.

Με το τρίποντο της Πόρτο λίγο νωρίτερα, η Ατλέτικο ήθελε μόνο νίκη κόντρα στην Λεβερκούζεν στον 2ο όμιλο, αλλά οι “ροχιμπλάνκος” έμειναν στο 2-2 με τις «ασπιρίνες» του Τσάμπι Αλόνσο! Η Λεβερκούζεν προηγήθηκε μόλις στο 9΄ με τον Ντιαμπί. Η Ατλέτικο ισοφάρισε με τον Καράσκο στο 22΄, αλλά η Λεβερκούζεν πήρε ξανά το προβάδισμα με γκολ του Χάντσον Οντόι στο 29΄! Οι γηπεδούχοι του Σιμεόνε ισοφάρισαν ξανά με τον Ντε Πάουλ στο 50΄, αλλά το 2-2 έμεινε και μετά από το δραματικό φινάλε. Η Ατλέτικο κέρδισε πέναλτι μέσω του VAR μετά από τη… λήξη του ματς, αλλά ο Χραντέτσκι σταμάτησε τον Καράσκο, η κεφαλιά του Σαούλ στην επαναφορά σταμάτησε στο δοκάρι και η Ατλέτικο έμεινε εκτός συνέχειας στο Τσάμπιονς Λιγκ!

Ο 4ος όμιλος θα κριθεί στο φινάλε. Η Τότεναμ έμεινε στο 1-1 (80΄ Μπετανκούρ – 22΄ Έντουαρντς) με την Σπόρτινγκ Λιοσαβόνας. Ο Κέιν σκόραρε στο φινάλε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR, ενώ η Άιντραχτ νίκησε 2-1 (3΄ Καμάντα, 27΄ Μουανί – 22΄ Γκεντουζί) την Μαρσέιγ.

Παρασκήνια

Θέματα