Η Νάπολι διέσυρε την Λίβερπουλ, διπλό της Μπάγερν στην Ίντερ

Πεντάρα από την Μπαρτσελόνα, τεσσάρα από τον Άγιαξ * Χαμογέλασε στο θρίλερ η Ατλέτικο, "καθάρισε" ο Ριτσάρλισον για την Τότεναμ

Betfootball 8/09/22 - 00:32

Βγαλμένη από τις καλύτερες ποδοσφαιρικές ιστορίες της πόλης με πρωταγωνιστή τον Ντιέγκο Μαραντόνα! Στο γήπεδο που έδωσε το όνομα του θρύλου της, η Νάπολι διέσυρε την Λίβερπουλ, τη φιναλίστ της περυσινής διοργάνωσης με 4-1! Οι «παρτενοπέι» ταπείνωσαν τους «κόκκινους» του Κλοπ που ήταν εκτός τόπου και χρόνου, αλλά πάνω από όλα πανηγύρισαν μία σπουδαία, ιστορική νίκη!

Ο Οσιμέν είχε δοκάρι στα …40 δευτερόλεπτα και στο 4΄ η Νάπολι κέρδισε πέναλτι για χέρι του Μίλνερ σε σουτ του Ζιελίνσκι. Ο Πολωνός νίκησε τον Άλισον στο πέναλτι και έγραψε το 1-0. Στο 17΄ η Νάπολι κέρδισε και άλλο πέναλτι μέσω του VAR για πάτημα του Βαν Ντάικ στον Οσιμέν, ο οποίος ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Άλισον τον σταμάτησε! Η απόκρουση θα μπορούσε να δώσει ώθηση στην Λίβερπουλ, αλλά αντί να γίνει αυτό, έγινε το αντίθετο με την Νάπολι να ανεβάζει στροφές!  Στο 30΄ ο Βαν Ντάικ έβγαλε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Κβαρατσκέλια μετά από γύρισμα του Οσιμέν και στο 31΄ ο Ανγκισά σκόραρε για το 2-0! Στο 44΄ ο Κβαρατσκέλια έδωσε έτοιμο γκολ στον Τζιοβάνι Σιμεόνε (μπήκε στη θέση του Οσιμέν που αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού) που έκανε εύκολα από κοντά το 3-0! Ο Τζο Γκόμες έκανε τραγικά λάθη στην άμυνα, ήταν ο χειρότερος μεταξύ… χειρότερων και στο ημίχρονο αντικαταστάθηκε από τον Μάτιπ, αλλά αυτό δεν έφερε καμία αλλαγή και στο 47΄ ο Ζιελίνσκι σκόραρε ξανά για το 4-0! Ο Λουίς Ντίας σκόραρε λίγα δευτερόλεπτα αργότερα με εντυπωσιακό τρόπο για το τελικό 4-1, αλλά στη συνέχεια η Λίβερπουλ δεν είχε ένταση, δεν είχε ιδέες, δεν είχε ψυχολογία, δεν είχε τίποτα… 

Λίγο νωρίτερα, ο Άγιαξ σκορπούσε με 4-0 την Ρέιντζερς και έδειχνε ότι παρά τις αποχωρήσεις και πωλήσεις της… μισής ομάδας το καλοκαίρι, παραμένει πάντα δυνατός. Ο “Αίαντας” καθάρισε το ματς σε ένα εκρηκτικό 15΄ στο α΄ μέρος. Ο Έντσον Άλβαρες (την τελευταία μέρα των μεταγραφών έφτασε μία ανάσα από την Άρσεναλ!) άνοιξε το σκορ στο 17΄, ο Μπέρχαους έγραψε το 2-0 στο 32΄ και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Κούντους σκόραρε με εντυπωσιακό τρόπο για το 3-0! Το τελικό 4-0 ήρθε στο 80΄ από τον Μπέργκβαϊν!

Στον 2ο όμιλο, η Ατλέτικο Μαδρίτης χαμογέλασε στο θρίλερ του «Γουάντα Μετροπολιτάνο», όπου νίκησε 2-1 την Πόρτο με όλα τα γκολ να μπαίνουν στις… καθυστερήσεις! Ο Ερμόσο έδωσε το προβάδισμα στην Ατλέτικο στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά λίγα δευτερόλεπτα αργότερα έκανε… πέναλτι με το οποίο ο Ουρίμπε ισοφάρισε σε 1-1! Στην εκπνοή όμως, ο Γκριεζμάν έγραψε το τελικό 2-1! Για τον ίδιο όμιλο, η Κλαμπ Μπριζ νίκησε 1-0 (42΄ Σίλα) την Λεβερκούζεν!

Στον 3ο όμιλο, το… γκρουπ της φωτιάς, η Μπάγερν πήρε το μεγάλο ντέρμπι νικώντας 0-2 στο Μιλάνο την Ίντερ! Οι Βαυαροί του Νάγκελσμαν έκαναν πολύ πειστική εμφάνιση και έδειξαν ότι επιστρέφουν δυνατά μετά από την περυσινή επιτυχία. Η Μπάγερν προηγήθηκε στο 25΄ με τον Σανέ, ο οποίος στο 66΄ έκανε το 0-2 (με τη βοήθεια του Ντ’Αμπρόσιο που έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα πάνω από τη γραμμή) και σφράγισε τη νίκη της Μπάγερν.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Μπαρτσελόνα διέλυσε 5-1 την Βικτόρια Πλζεν με μία ακόμα παράσταση του Λεβαντόφσκι που πέτυχε χατ τρικ (34΄, 45΄ και 67΄), ενώ από ένα γκολ πέτυχαν οι Κεσιέ (άνοιξε το σκορ στο 13΄) και του Φεράν Τόρες που το… έκλεισε στο 71΄, με τον Σικόρα να πετυχαίνει το γκολ της τιμής για την Βικτόρια στο 44΄.

Με δύο γκολ του Ριτσάρλισον στο 76΄ και στο 81΄ η Τότεναμ νίκησε 2-0 την Μαρσέιγ που έπαιζε από το 47΄με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Εμπεμπά.

Λίγο νωρίτερα για τον ίδιο (4ο όμιλο), η Σπόρτινγκ Λισαβόνας περνούσε θριαμβευτικά από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης με 0-3 (65΄ Έντουαρντς, 67΄ Τρινσάο, 82΄ Σάντος).

Παρασκήνια

Θέματα