Η Νότια Κορέα νίκησε 2-1 την Πορτογαλία και πήγε μαζί της στους «16»!

Η Ουρουγουάη νίκησε 2-0 την Γκάνα, αλλά αποκλείστηκαν και οι δύο, με την παρέα του Λουίς Σουάρες να μένει εκτός στην ισοβαθμία με την παρέα του Σον!

Betfootball 2/12/22 - 20:16

Το νέο… θαύμα στο Μουντιάλ που εξελίσσεται στα γήπεδα του Κατάρ το έκανε η Νότια Κορέα. Η παρέα του Σον νίκησε 2-1 την Πορτογαλία στην 3η αγωνιστική του 8ου ομίλου και πανηγύρισε σπουδαία πρόκριση στους «16», όπου πέρασε ως δεύτερη του ομίλου, ακολουθώντας την Πορτογαλία που πήρε το πρώτο εισιτήριο. Η Νότια Κορέα πήρε την πρόκριση χάρη σε γκολ του Χουάνκ της Γουλβς στις καθυστερήσεις του ματς, γράφοντας το τελικό 2-1. Με το τρίποντο αυτό, η Νότια Κορέα έφτασε τους 4 βαθμούς στον όμιλο, όσους είχε και η Ουρουγουάη που την ίδια στιγμή νικούσε 2-0 την Γκάνα. Η Ουρουγουάη με την Νότια Κορέα είχαν ίδια διαφορά τερμάτων (μηδενική για την ακρίβεια), αλλά η παρέα του Σον είχε καλύτερη επίθεση και πήρε την πρόκριση. Η διαφορά τερμάτων είναι το πρώτο κριτήριο και εάν η Ουρουγουάη πετύχαινε ένα ακόμα γκολ στα τελευταία δραματικά γκολ, θα έπαιρνε την πρόκριση. Αυτό όμως δεν έγινε και την ώρα που οι Νοτιοκορεάτες πανηγύριζαν τη σπουδαία πρόκριση, ένας μεγάλος κύκλος έκλεινε οριστικά για τη «σελέστε». Η Νότια Κορέα θα αντιμετωπίσει στους «16» τη  Βραζιλία.

Η Πορτογαλία είχε εξασφαλίσει την πρωτιά από τη 2η αγωνιστική και ο Φερνάντο Σάντος έκανε εκτεταμένο ροτέισον, αφήνοντας εκτός τους Ρούμπεν Ντίας, Μπερνάρντο Σίλβα, Γκερέιρο, Μπρούνο Φερνάντες και Φέλιξ. Παρόλα αυτά, η Πορτογαλία άνοιξε το σκορ μόλις στο 5΄ με τον Χόρτα. Η Νότια Κορέα ισοφάρισε στο 27΄ με τον Γιουνγκ Κουόν Κιμ. Ο Κριστάνο Ρονάλντο έχασε μία απίστευτη ευκαιρία στο 42΄, αστοχώντας με κοντινή κεφαλιά. Στο β΄μέρος η Νότια Κορέα πίεσε για το γκολ που θα την έβαζε σε τροχιά πρόκρισης και αυτό το βρήκε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Χε Τσανγκ Χουάνγκ μετά από ωραία προσπάθεια του Σον. Η Νότια Κορέα είχε πλέον το εισιτήριο και περίμενε να τελειώσει το παιχνίδι της Ουρουγουάης με την Γκάνα για να το σφραγίσει! Η «σελέστε» νικούσε 2-0 και με ένα γκολ έπαιρνε την πρόκριση, αλλά δεν το βρήκε. Το ματς ήταν εντυπωσιακό στο α΄ μέρος, με την Γκάνα να κερδίζει πέναλτι στο 20΄. Ο Αντρέ Αγιού το εκτέλεσε, αλλά ο Ροτσέτ απέκρουσε και κράτησε το μηδέν. Η Ουορυογουάη… πάτησε γκάζι και στο 26΄ προηγήθηκε με τον Ντε Αρασκαέτα, ο οποίος έξι λεπτά αργότερα έγραψε και το τελικό 2-0! Η Ουρουγουάη είχε ένταση, ενέργεια και μομέντουμ να πετύχει και άλλο γκολ, αλλά δεν τα κατάφερε. Στο β΄ μέρος το παιχνίδι ήταν πιο… ήρεμο, με την Ουρουγουάη να ελέγχει την κατάσταση. Το γκολ της Νότιας Κορέας όμως της άλλαξε τα σχέδια και στο τέλος κυνήγησε με όλες της τις δυνάμεις μεν, με ανορθόδοξες και βιαστικές επιθέσεις δε το γκολ της πρόκρισης. Αυτό όμως δεν ήρθε και η Ουρουγουάη έμεινε εκτός.

Παρασκήνια

Θέματα