Η ομιλία του Ντεσάμπ στο ημίχρονο του τελικού (vid)

Δείτε όσα έγιναν στα αποδυτήρια της Γαλλίας στο ημίχρονο του μεγάλου τελικού απέναντι στην Κροατία

Σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία του προπονητή της Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάμπ στο ημίχρονο του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με την ομάδα του να είναι μπροστά στο σκορ με 2-1 κόντρα στην Κροατία.

Ντιντιέ Ντεσάμπ: «Ακούστε! Είδατε; Χρησιμοποιούν τους αγκώνες τους, τα σώματά τους. Τι κάνουν; Κοιτάζουν κυρίως εκτός από τη διαγώνια μπαλιά που και που, να βρουν τον Μάντζουκιτς. Αυτός τη γυρίζει με το κεφάλι, με το στήθος ή τη μοιράζει με το πόδι του. Να είστε προσεκτικοί γύρω του. Μπορεί να κερδίσει τη μπάλα με το κεφάλι του, να είστε προσεκτικοί. Μην είστε στατικοί. Να κινείστε συνεχώς. Να τον κλείνετε. Σκεφτείτε. Μην το κάνετε πιο δύσκολο απ’ ότι είναι για τους εαυτούς σας. Βγαίνουν στη μπάλα, είναι επιθετικοί. Όλοι είδατε την ενέργεια που βγάζουν. Παίξτε όσο πιο απλά μπορείτε. Όταν έχετε τη μπάλα, αν έρχεται κάποιος πάνω σας, υπάρχει κάποιος άλλος που ακολουθεί. Δώστε τη μπάλα όσο πιο γρήγορε γίνεται. Δώστε τη στον Κιλιάν (Εμπαπέ). Αντουάν (Γκριεζμάν) μείνει λίγο πιο πίσω στις αντεπιθέσεις. Μένεις ψηλά δίπλα στους επιθετικούς. Θέλουμε να είσαι μία επιπλέον επιλογή».

Αντουάν Γκριεζμάν: «Ε παιδιά, ηρεμήστε. Εντάξει; Έχει μείνει λίγο ακόμα. Μπορούμε να τα πάμε καλύτερα. Ηρεμήστε. Αισιοδοξία».

Ντεσάμπ: «45 λεπτά. Ξέρετε τι ακολουθεί. Ψηλά το κεφάλι. Όταν παίρνεται τη μπάλα, μπουμ. Δώστε τη μπροστά».

Πολ Πογκμπά: «Να είστε θετικοί».

Ραφαέλ Βαράν: «Μην ταλαιπωρείστε με τις θέσεις. Παιδιά, είναι στο μυαλό σας. Να είσαι θετικοί. Πιστέψτε το. Θα νικήσουμε. Θα νικήσουμε αυτό το παιχνίδι. Πάμε. Θα κερδίσουμε παιδιά. 45 λεπτά. Δώστε τα όλα. Πάμε».

Παρασκήνια

Θέματα