Η Πρέμιερ Λιγκ κόντρα στα σχέδια αλλαγών του Τσάμπιονς Λιγκ

Οι ομάδες του αγγλικού ποδοσφαίρου εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους στα σχέδια του νέου Τσάμπιονς Λιγκ

Betfootball 5/04/19 - 20:17

Ήταν σχεδόν σίγουρο ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις και σχεδόν σίγουρο ότι η πρώτη διαμαρτυρία – προειδοποίηση θα ερχόταν από την Πρέμιερ Λιγκ. Πριν από λίγες μέρες, ο Αντρέα Ανιέλι είχε ανακοινώσει τα σχέδια της UEFA και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ευρώπης για τη νέα διοργάνωση που θα στείλει στον πάγκο (στην κερκίδα καλύτερα) το Τσάμπιονς Λιγκ. Σύμφωνα με το πλάνο, η διοργάνωση θα είναι αρκετά διοφορετική. Τόσο στη δομή, όσο και στο πρόγραμμα, με τους ευρωπαϊκούς αγώνες να «μετακομίζουν» το Σαββατοκύριακο και τα παιχνίδια των πρωταθλημάτων στα μέσα της εβδομάδας. Αυτό μπορεί να είναι καλοδεχούμενο σε χώρες που ο ανταγωνισμός δεν είναι πολύ μεγάλος (στην Ιταλία για παράδειγμα, όπου η Γιουβέντους σαφώς προτιμά να παίζει τα Σαββατόβραδα με την Μπαρτσελόνα, την Σίτι, την Παρί ή την Μπάγερν), παρά με την Κιέβο ή την Φροζινόνε, σε μισοάδεια γήπεδο. Στην Αγγλία όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά και το καλύτερο παράδειγμα είναι η Μάντσεστερ Σίτι, στα παιχνίδια της οποίας ειδικά στα ματς του ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ υπάρχουν πολλά κενά καθίσματα στο «Έτιχαντ». Κόντρα στην Μπέρνλι όμως, ή στη Γουλβς και στην Χάντερσφιλντ το πάθος πολύ πιο έντονο.

Έτσι, λίγες μέρες μετά από την παραδοχή για το σχέδιο αλλαγών, οι 20 σύλλογοι της Πρέμιερ Λιγκ εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση μέσω της διοργανώτριας Αρχής, με την οποία εκφράζουν την αντίθεσή τους: «είναι ακατάλληλο», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση και: «το ποδόσφαιρο στην Αγγλία παίζει σημαντικό ρόλο στον πολιτισμό και στην καθημερινότητα. Θα υπερασπιστούμε δυναμικά τον συνδυασμό του ανταγωνιστικού ποδοσφαίρου και τους αφοσιωμένους οπαδούς που έχουν συμμαχίες και αντιπαλότητες που πηγαίνουν από γενιά σε γιενά. Εκατομμύρια οπαδοί πηγαίνουν στα παιχνίδια ποδοσφαίρου σε όλη τη χώρα. Η δομή του εγχώριου ποδοσφαίρου καθορίζεται από τα εθνικά πρωταθλήματα και τις ενώσεις τους».

Παρασκήνια

Θέματα