«Η ρήτρα του Μέσι; Δεν ανησυχεί κανένας»

Ο Ζεράρ Πικέ δηλώνει ήρεμος για το μέλλον του Αργεντινού

Betfootball 6/09/19 - 19:28

Αυτό που φημολογούνταν και ψιθυρίζονταν από την ημέρα που ο Λιονέλ Μέσι υπέγραψε το τελευταίο του συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα (το 2017) το αποκάλυψε με σιγουριά πλέον η ισπανική εφημερίδα «El Pais». Στο τελευταίο συμβόλαιο του Μέσι λοιπόν, υπάρχει μία ρήτρα που δίνει το δικαίωμα στον Αργεντινό σούπερ σταρ να αποχωρήσει όποια χρονιά θέλει από την Μπαρτσελόνα στο τέλος κάθε σεζόν, αρχής γενομένης από την φετινή. Στις 30 Ιουνίου κάθε χρόνου, ο Μέσι μπορεί να μείνει ελεύθερος! Η πρώτη χρονιά που θα είναι σε ισχύ η εν λόγω ρήτρα, θα είναι η φετινή. Τα πράγματα όμως, δεν είναι τόσο απλά ή τόσο… κραυγαλέα όπως παρουσιάστηκαν στον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό Τύπο και μάλλον δεν είναι τυχαίο ότι η αποκάλυψη έγινε τώρα και το θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις. Το διάλειμμα για τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων δεν προσφέρει πολλές ειδήσεις και κυρίως δεν προσφέρει μεγάλες ειδήσεις.

Η ρήτρα του Μέσι λοιπόν ισχύει με μερικούς περιορισμούς. Ο Μέσι θα είναι όντως ελεύθερος να αποχωρήσει στο τέλος κάθε σεζόν, αλλά ο προορισμός του θα είναι εκτός Ευρώπης και σε πρωταθλήματα «δεύτερης ταχύτητας». Έτσι, ο Μέσι μπορεί να φύγει και φέτος εάν θέλει να πάει στην Αμερική, στη Σαουδική Αραβία (όπως ο Τσάβι) ή στην Ιαπωνία όπως ο Ινιέστα. Ο πιο πιθανός προορισμός του όμως, φαίνεται ότι θα είναι η Αργεντινή και η Νιούελ Ολντ Μπόις, καθώς ο Μέσι έχει αναφέρει πολλές φορές ότι θέλει να αποσυρθεί παίζοντας στην αγαπημένη του ομάδα στην πατρίδα του. Είναι κάτι που δεν το έχει κρύψει ποτέ και το επαναλαμβάνει με κάθε ευκαιρία. Το (σχεδόν) σίγουρο είναι ότι δεν θα γίνει ούτε φέτος, ούτε του χρόνου…

Ο Ζεράρ Πικέ ήταν ο πρώτος από τους «μπλαουγκράνα» που ρωτήθηκε για το (καυτό, όπως παρουσιάστηκε) θέμα του Μέσι, αλλά η απάντησή του ήταν καθησυχαστική: «είναι κάτι που το ήξερα και το ξέραμε όλοι. Δεν μας ανησυχεί καθόλου, γνωρίζουμε την αφοσίωση του Μέσι στην Μπαρτσελόνα. Έχει κερδίσει με το παραπάνω το δικαίωμα να καθορίσει το μέλλον του όταν το αποφασίσει, αλλά είναι κάτι που δεν μας ανησυχεί».

Παρασκήνια

Θέματα