Η Σίτι κινδυνεύει με αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ

Η υπόθεση των "πολιτών" παραπέμφθηκε στην πειθαρχική επιτροπή του Financial Fair Play και υπάρχει ο κίνδυνος αποκλεισμού για ένα χρόνο από το Τσάμπιονς Λιγκ

Η UEFA επιβεβαίωσε πως παρέπεμψε την Μάντσεστερ Σίτι, στο αρμόδιο πειθαρχικό όργανο του Financial Fair Play για παραβίαση των κανόνων και ο κίνδυνος αποκλεισμού των «πολιτών» από το Τσάμπιονς Λιγκ γίνεται όλο και πιο πιθανός. Οι κανονισμοί της UEFA αναφέρουν πως οι ιδιοκτήτες της ομάδας μπορούν να επενδύσουν μέχρι ένα συγκεκριμένο ποσό, προκειμένου να μην διαταραχθεί η ισορροπία της ποδοσφαιρικής αγοράς. Όμως οι ιδιοκτήτες της Σίτι φέρεται να έχουν παρουσιάσει 60 εκ. λίρες ως χορηγία, και μόλις τα οκτώ από αυτά να έχουν προέλθει από τον χορηγό. Η ανακοίνωση της UEFA αναφέρει: «Ο επικεφαλής επιθεωρητής του Financial Fair Play, μετά την ολοκλήρωση της έρευνάς του, αποφάσισε να παραπέμψει την υπόθεση της Μάντσεστερ Σίτι στο αρμόδιο πειθαρχικό όργανο. Η έρευνα ξεκίνησε στις 7 Μαρτίου 2019 και αφορά πιθανές παραβιάσεις του Financial Fair Play, οι οποίες είχαν φανερωθεί σε πολλά δημοσιεύματα. Η UEFA δεν πρόκειται να σχολιάσει περαιτέρω το συγκεκριμένο θέμα μέχρι να ανακοινωθεί η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής».

Από την πλευρά της, η Μάντσεστερ Σίτι εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Η Μάντσεστερ Σίτι είναι απογοητευμένη, αλλά όχι έκπληκτη από την ξαφνική ανακοίνωση της παραπομπής στην πειθαρχική επιτροπή του Financial Fair Play από τον επιθεωρητή, Ιβ Λετέρμ. Οι διαρροές στον Τύπο την περασμένη εβδομάδα, ήταν ενδεικτικές της έρευνας του κ. Λετέρμ. Η Μάντσεστερ Σίτι είναι αισιόδοξη για ένα θετικό αποτέλεσμα, όταν το θέμα εξεταστεί από ένα ανεξάρτητο δικαστικό σώμα. Οι κατηγορίες για οικονομικές ατασθαλίες είναι παντελώς λανθασμένες και η επιτροπή του Financial Fair Play δεν λαμβάνει υπόψιν της τα αδιάσειστα στοιχεία που της έχει παραδώσει η Μάντσεστερ Σίτι. Η απόφαση περιέχει λάθη, παρερμηνείες και σύγχυση που προέρχονται από μία διαδικασία την οποία ο σύλλογος χαρακτηρίζει μη ικανοποιητική και εχθρική απέναντί του».

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η Μάντσεστερ Σίτι, είναι ο αποκλεισμός της για ένα χρόνο από το Τσάμπιονς Λιγκ.

Παρασκήνια

Θέματα