Η στιγμή μαγείας του Ζιρού έδωσε τεράστιο προβάδισμα στην Τσέλσι!

Με εντυπωσιακό γκολ του Γάλλου φορ, η Τσέλσι νίκησε 0-1 την Ατλέτικο στο Βουκουρέστι!

Betfootball 24/02/21 - 00:30

Έτσι όπως κυλούσε το παιχνίδι της Ατλέτικο με την Τσέλσι, μόνο μία στιγμή μαγείας θα μπορούσε να αλλάξει τα πράγματα και να διαταράξει τις ισορροπίες που έδειχναν ισοπαλία. Αυτή η στιγμή μαγείας ήρθε από τον Ζιρού και η Τσέλσι νίκησε 0-1 στο παιχνίδι που διεξήχθη στο Βουκουρέστι λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού. Με αυτό το αποτέλεσμα, οι «μπλε» του Τόμας Τούχελ πήραν ξεκάθαρο προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς της 17ης Μαρτίου.

Μέχρι το γκολ τα πράγματα ήταν αρκετά… ήρεμα και μάλλον αναμενόμενα. Η Ατλέτικο δεν έδειχνε καμία διάθεση να επιτεθεί και να αφήσει εκτεθειμένη την άμυνά της, ενώ η Τσέλσι είχε την μπάλα αλλά κάπου έξω από την περιοχή των «ροχιμπλάνκος» ξέμενε από ιδέες, κίνηση και δημιουργία. Στις καλύτερες στιγμές του α΄ μέρους, στο 14΄ ο Λουίς Σουάρες έκλεψε στη γραμμή του άουτ από τους Ρούντιγκερ και Μάρκος Αλόνσο, γύρισε παράλληλα, αλλά ο Λεμάρ δεν πρόλαβε για ελάχιστα χιλιοστά. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα και στην απέναντι εστία, ο Βέρνερ δεν πρόλαβε το γύρισμα του Μάουντ! Ο Γερμανός στράικερ της Τσέλσι είχε μία ακόμα σπουδαία ευκαιρία στο 38΄, αλλά ο Όμπλακ με σωστή τοποθέτηση έβγαλε το σουτ που επιχείρησε μέσα από τη μικρή περιοχή. Στο 40΄ ήταν η σειρά του Λουίς Σουάρες να μην καταφέρει να τελειώσει μία φάση από κοντά.

Τα πράγματα ήταν ακόμα πιο… ήρεμα στο β΄ μέρος, μέχρι το 71΄! Τότε ήταν η στιγμή μαγείας του Ολιβιέ Ζιρού στον οποίο έφτασε η μπάλα μετά από κόντρες στο ύψος του πέναλτι. Με πλάτη στον Όμπλακ, ο Ζιρού εκτέλεσε αμέσως με εντυπωσιακό ψαλιδάκι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Ατλέτικο! Η φάση εξετάστηκε αρκετά λεπτά στο VAR, μέχρι που ο Γερμανός ρέφερι Φέλιξ Μπριχ έδειξε… σέντρα! Σε κανονική ροή παιχνιδιού ο Ζιρού έμοιαζε να είναι… ξεκάθαρα οφσάιντ, αλλά τελικά η μπάλα έφτασε σε αυτόν μετά από παρέμβαση του Ερμόσο και έτσι το γκολ μέτρησε κανονικά. Η… μαγεία του ματς τελείωσε εκεί και το 0-1 έμεινε έως το τέλος, δίνοντας τεράστιο προβάδισμα στην Τσέλσι του Τούχελ.

Παρασκήνια

Θέματα