Η Τσέλσι γκρέμισε την Σίτι από την κορυφή!

Οι "μπλε" του Μαουρίτσιο Σάρι νίκησαν 2-0 τους "πολίτες" και έστειλαν στην πρώτη θέση την Λίβερπουλ!

Betfootball 8/12/18 - 21:38

Ο Μαουρίτσιο Σάρι βρήκε τον τρόπο να νικήσει τον Γκουαρδιόλα (χθες έλεγε ότι μετά από τρεις ήττες στις προσωπικές τους κόντρες δεν ξέρει πως μπορεί να τον νικήσει) και έστω και νωρίς, έστειλε ένα πολύτιμο χριστουγεννιάτικο δώρο στον Γιούργκεν Κλοπ και την Λίβερπουλ! Η Τσέλσι του Ιταλού τεχνικού νίκησε 2-0 την Μάντσεστερ Σίτι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και απάντησε με τον πιο εμφατικό τρόπο στις ήττες από Τότεναμ και Γουλβς! Αυτή ήταν η πρώτη ήττα για την Σίτι που είδε την Λίβερπουλ να την προσπερνάει στην κορυφή της βαθμολογίας!

Οι «πολίτες» του Πεπ Γκουαρδιόλα κυριάρχησαν στο α΄ μέρος, όπου είχαν το πάνω χέρι και σε κάθε τους επίσκεψη στην περιοχή του Κέπα έβαζαν δύσκολα στον Ισπανό γκολκίπερ και στους αμυντικούς του. Η απουσία του Αγουέρο όμως, έπαιξε ρόλο στην δυσκολία της τελικής προσπάθειας, ενώ ο Κέπα με τους αμυντικούς του κρατούσαν το μηδέν με σχεδόν ηρωικές επεμβάσεις. Στο τέλος του α΄ μέρους, η Τσέλσι πλήγωσε την Σίτι στην πρώτη της καλή προσπάθεια στο δεύτερο μισό του γηπέδου! Ο Αζάρ κράτησε ωραία την μπάλα στην γωνία της μεγάλης περιοχής απασχολώντας την… μισή άμυνα της Σίτι και όταν είδε τον Καντέ να κινείται κάθετα στην περιοχή, του την έστρωσε στο πέναλτι. Ο Γάλλος μέσος λειτούργησε καλύτερα από τους επιθετικούς της ομάδας του και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στον ουρανό της εστίας του Έντερσον και την Τσέλσι στα… ουράνια!

«Ολιβιέ, Άλβαρο κοιτάξτε, είναι απλό»

Με το προβάδισμα του 1-0, η Τσέλσι είχε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο β΄ μέρος, κρατούσε λίγο περισσότερο την μπάλα και προσπαθούσε να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους, ελέγχοντας περισσότερο τον ρυθμό. Στο 78΄ ο Νταβίντ Λουίζ με γυριστή κεφαλιά σε σέντρα του Αζάρ έκανε το 2-0 και από εκεί και πέρα η Σίτι έτρεχε, αλλά δεν… πρόλαβε!

Έκσταση στο «Στάμφορντ Μπριτζ»

Παρασκήνια

Θέματα