«Θέλω να επιστρέψω στην Μπαρτσελόνα, αλλά σε υγιές περιβάλλον»!

Βροντερό παρών για το μέλλον της Μπαρτσελόνα από τον Τσάβι *Τι είπε για το ρόστερ και τον Νεϊμάρ

Betfootball 29/03/20 - 20:19

Βροντερό παρών για το… μέλλον! Ο Τσάβι έφτασε μία ανάσα από τον πάγκο της Μπαρτσελόνα τον Ιανουάριο, αλλά τελικά η διοίκηση των «μπλαουγκράνα» κατέληξε στον Κίκε Σετιέν για τη διαδοχή του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Τσάβι δεν αρνήθηκε ποτέ τις διαπραγματεύσεις, οι οποίες τότε δεν έφεραν αποτέλεσμα, αφού και ο ίδιος είχε προτιμήσει να αναλάβει την ομάδα καλοκαίρι.

Περίπου δυόμιση μήνες μετά, ο Τσάβι δηλώνει σε μία συνέντευξή του ότι είναι πιο έτοιμος από ποτέ να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα και να… επαληθεύσει την προφητεία του Γιόχαν Κρόιφ. Ο “ιπτάμενος Ολλανδός” είχε προβλέψει πριν από πολλά χρόνια ότι ο Τσάβι θα αναλάβει μία την τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα. “Ναι, μου είχε πει ότι θα μου το ζητήσουν και μου είχε δώσει κάποιες συμβουλές”, σχολίασε ο Τσάβι και συμπλήρωσε: “εάν το ποδόσφαιρο ήταν θρησκεία, θα ήταν ο Θεός”…

Στη συνέχεια, ο Τσάβι δεν έκρυψε το όνειρό του να επιστρέψει στην Μπαρτσελόνα ως προπονητής. “Είμαι ξεκάθαρος και θέλω να επιστρέψω κάποια στιγμή στη Μπαρτσελόνα. Έχω δει πως είναι η προπονητική και θεωρώ ότι μπορώ να μεταδώσω πράγματα στους παίκτες. Όμως, είμαι ξεκάθαρος και για το ότι θα ήθελα ένα πρότζεκτ από την αρχή, με όλες τις αποφάσεις να είναι δικές μου. Δεν θα επιτρέψω καμία τοξική παρουσία στα αποδυτήρια, είτε γύρω από την ομάδα. Δεν κρύβομαι από κανέναν. Θέλω ανθρώπους που είναι αφοσιωμένοι στο κλαμπ και τους οποίους να μπορώ να εμπιστευθώ για να δουλέψω όπως θέλω. Μπορώ να βρεθώ στην Μπαρτσελόνα, αλλά με πλάνο από την αρχή και με όλες τις αποφάσεις δικές μου”.

Ο Τσάβι μάλιστα, δεν δίστασε να κάνει μία μίνι αξιολόγηση του ρόστερ της Μπαρτσελόνα και να δηλώσει ότι δεν χρειάζεται μεγάλη ενίσχυση, παρά μόνο στα άκρα της επίθεσης: “Το τωρινό ρόστερ της Μπαρτσελόνα είναι εντυπωσιακό. Ξεκινώντας από τον τερματοφύλακα, όπου πιστεύω ότι ο Τερ Στέγκεν είναι ο καλύτερος στον κόσμο. Στα αριστερά υπάρχει ο Άλμπα, ο οποίος είναι ο καλύτερος αριστερός μπακ στον κόσμο και υπάρχει ο Πικέ που για μένα είναι ο καλύτερος σέντερ μπακ στον κόσμο. Λίγο πιο μπροστά είναι ο καλύτερος αμυντικός χαφ στον κόσμο, που είναι σίγουρα ο Μπουσκέτς και φυσικά υπάρχει ο Μέσι που είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο, αλλά και ο Λουίς Σουάρες. Εάν προσθέσουμε και τον Ντε Γιονγκ με τον Αρτούρ που θα πρωταγωνιστούν για τα επόμενα 10 χρόνια, τότε δεν υπάρχουν μεγάλες ανάγκες”.

Όσο για τους ποιους παίκτες χρειάζεται αυτή τη στιγμή η Μπαρτσελόνα, ο Τσάβι δεν έκρυψε ότι θα έπαιρνε πίσω τον Νεϊμάρ: “θα έπαιρνα κάποιους ακραίους επιθετικούς, όπως ο Νεϊμάρ. Δεν ξέρω αν ταιριάζει σε θέματα εκτός ποδοσφαίρου, αλλά με άκρως ποδοσφαιρικούς όρους, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα ήταν εκπληκτική μεταγραφή. Η Μπαρτσελόνα έχει ένα στυλ παιχνιδιού από το κέντρο του γηπέδου, αλλά σίγουρα απουσιάζουν οι εξτρέμ, όπως για παράδειγμα στην Μπάγερν. Κάποιος σαν τον Σερζ Γκναμπρί ή τον Τζέιντον Σάντσο”.

Τέλος, ο Τσάβι αναφέρθηκε και στους Κάρλες Πουγιόλ και Ζόρντι Κρόιφ που είχαν ακουστεί από τον Ιανουάριο ότι μπορεί να βρίσκονται στο επιτελείο του: “ξέρουν τον σύλλογο και τον τρόπο που παίζει η ομάδα. Όπως είπα, είμαι παίκτης ομάδας. Στην Αλ Σαντ παίρνουμε όλοι μαζί τις αποφάσεις. Εγώ παίρνω την τελική απόφαση και έχω την τελευταία λέξη, αλλά εργαζόμαστε όλοι μαζί”.

Παρασκήνια

Θέματα