«Θα μπορούσα να παίξω και στο κέντρο της Σίτι»

Betfootball 7/02/18 - 18:54

Αν ο Έντερσον ήταν Γερμανός, θα ήταν ο… Νόιερ και για αυτόν τον λόγο τον επέλεξε το περασμένο καλοκαίρι ο Πεπ Γκουαρδιόλα για την Μάντσεστερ Σίτι, αφού η πρώτη του επιλογή δεν του βγήκε. Στην πρώτη του σεζόν στους «πολίτες» ο Γκουαρδιόλα πήρε στο «Έτιχαντ» τον Κλαούντιο Μπράβο από την Μπαρτσελόνα, αλλά ο Χιλιανός δεν έκανε καλή χρονιά και τα σημάδια για τη συνέχεια δεν ήταν ενθαρρυντικά. Ο λόγος που είχε επιλεχθεί ο Μπράβο, ήταν ξεκάθαρος. Είναι καλός με τα πόδια, κάτι που είναι απαραίτητο για τις ομάδες του Γκουαρδιόλα, με τον Μάνουελ Νόιερ να εξελίσσεται σε τέλεια εφαρμογή των πλάνων του Καταλανού τεχνικού, αφού ο Γερμανός γκολκίπερ άλλαξε τους… κανόνες! Σε αρκετά από τα παιχνίδια της Μπάγερν, ο Νόιερ έβγαινε έως το κέντρο και ουσιαστικά… προσέθετε έναν ακόμα παίκτη στην Μπάγερν!

Λίγη ώρα μετά από το τέλος του παιχνιδιού με την Μάντσεστερ Σίτι, ο τεχνικός της Μπέρνλι Σον Ντάις δήλωνε έκπληκτος από τον Έντερσον και τον παρομοίαζε με τον… Ρόναλντ Κούμαν: «ήταν σαν να έχουν στο τέρμα τον Ρόναλντ Κούμαν. Είναι ο πιο ψύχραιμος γκολκίπερ που έχω δει ποτέ και απλώνει αμέσως το παιχνίδι της ομάδας του, κάτι που είναι απαραίτητο και σημαντικό για το στυλ που έχουν».

«Θα μπορούσα να παίξω και στο… κέντρο της ομάδας μου», λέει σε συνέντευξή του στο «FourFourTwo» ο Έντερσον και συμπληρώνει: «όταν ήμουν στις Ακαδημίες της Μπενφίκα, όποτε έλειπε κάποιος μέσος, με φωνάζανε στις προπονήσεις και έπαιζα στη θέση του, χωρίς να αντιμετωπίζω ποτέ μεγάλο πρόβλημα». Στη συνέχεια, ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ λέει με μεγαλύτερη δόση χιούμορ: «θα ήταν λίγο δύσκολο τώρα στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά και πάλι νομίζω ότι θα τα κατάφερνα. Θα μπορούσα να βάζω και γκολ με φάουλ. Η αλήθεια είναι ότι στη Σίτι έχω καλούς παίκτες μπροστά μου, αλλά πάντα ένιωθα άνετα με την μπάλα στα πόδια μου».

Παρασκήνια

Θέματα