Θρήνος για τον χαμό του «Τρίντσε» που δεν θέλησε να γίνει «Μαραντόνα»

Η μπάλα θα συνεχίσει να διαδίδει τον θρύλο του στα στενά της πόλης και σε όλα τα γήπεδα του κόσμου

Betfootball 9/05/20 - 15:57

Θρήνος στην Αργεντινή! Ο Τόμας “Τρίντσε” Κάρλοβιτς έφυγε από τη ζωή στα 74 του χρόνια, με πολύ άδικο τρόπο. Ο θρύλος του ποδοσφαίρου της Αργεντινής, άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Ροζάριο, όπου νοσηλευόταν μετά από επίθεση που δέχθηκε από δύο νεαρούς που πήγαν να του κλέψουν το ποδήλατό του. Ο “Τρίντσε” (σημαίνει πιρούνι με μεγάλα “δόντια”, από την απίστευτη ευκολία με την οποία ντρίμπλαρε με “ποδιά” τους αντιπάλους του σαν να τους τρυπάει) χτυπήθηκε με λοστό στο κεφάλι και για λίγες ώρες νοσηλευόταν σε κώμα στο νοσοκομείο… Τεράστιες μορφές του ποδοσφαίρου της Αργεντινής αποχαιρέτησαν τον “Τρίντσε” με συγκινητικά μηνύματα, στα οποία τόνιζαν το τεράστιο ταλέντο του.

Ο Κάρλοβιτς γεννήθηκε στην Αργεντινή από Κροάτες γονείς και είναι ένας από τους θρύλους του ποδοσφαίρου. Μεγαλώνοντας στην περιοχή που έχει βγάλει μεγάλες μορφές του αργεντίνικου ποδοσφαίρου, ο “Τρίντσε” εξελίχθηκε σε έναν από τους κορυφαίους εκπροσώπους του “κρεόλ φούτμπολ”, του ποδοσφαίρου δηλαδή που έπαιζαν οι παίκτες που δεν προερχόταν από την Λατινική Αμερική.

Η συγκινητική συνάντηση με τον Ντιέγκο

Στο ταλέντο του υποκλίθηκαν όλοι οι κορυφαίοι. Ο Πελέ που προσπάθησε να τον κάνει συμπαίκτη του, αλλά και ο Ντιέγκο Μαραντόνα που του έχει πει: “ήσουν καλύτερος από μένα”. Τα θρυλικά κατορθώματα του “Τρίντσε” κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα και από γενιά σε γενιά στα στενά του Ροζάριο, καθώς δεν υπάρχει κανένα βίντεο (παρά ένα ελάχιστων δευτερολέπτων σε ένα κινηματογραφικό φιλμ) με τον ίδιο σε δράση και ελάχιστες φωτογραφίες. Ο Κάρλοβιτς που έπαιζε αποκλειστικά για το κέφι του και την ικανοποίηση των φιλάθλων, αγωνίστηκε κυρίως στη 2η κατηγορία του Αργεντίνικου ποδοσφαίρου. Για πολλούς ήταν πάντα ο παίκτης που απλώς “δεν ήθελε να γίνει Μαραντόνα”. Λέγεται μάλιστα, ότι όταν κλήθηκε στην εθνική Αργεντινής, δεν πήγε στην πρώτη συγκέντρωση, διότι πήγε για ψάρεμα!

Στους δρόμους του Ροζάριο, όπως σε αυτούς της Νάπολης, συνεχίζεται ο θρύλος του «Τρίντσε»

Σε έναν από τους δρόμους της γειτονιάς που δεν θέλησε να αποχωριστεί ποτέ και κυκλοφορεί ακόμα ο θρύλος του, ο “Τρίντσε” χτυπήθηκε θανάσιμα και λίγες ώρες αργότερα έχασε τη ζωή του. Ζώντας όλη του τη ζωή ως ιδανικός αντιήρωας, δεν αποκλείεται οι δράστες του εγκλήματος να είναι από αυτούς που είτε άκουγαν, είτε έλεγαν και αυτοί για τον θρύλο του “Ελ Τρίντσε”. Με τον τόσο άδικο χαμό του, η μπάλα έχασε έναν από τους μεγαλύτερους ρομαντικούς εραστές της που την αγάπησαν, την λάτρεψαν, την αποθέωσαν… Η μπάλα με τη σειρά της όμως, θα συνεχίσει να διαδίδει τον θρύλο του στα στενά της πόλης και σε όλα τα γήπεδα του κόσμου.Όπως θα συνεχίσει να διαδίδει το μύθο του και η τέχνη, τα όρια της οποίας υπηρετούσε και ξεπερνούσε (σύμφωνα με τους θρύλους)  ο «Τρίντσε» στα γήπεδα. Έξω από αυτά όμως, δεν ήθελε να την εκμεταλλευτεί. Έξω από τα γήπεδα, προτιμούσε να συνεχίσει να παίζει με τους φίλους του και να ζει όπως ο ίδιος ήθελε. Μαζί με τους θρύλους για τα κατορθώματά του στα γήπεδα, κυκλοφορούν και αυτοί με τις επιδόσεις του τη νύχτα, τις οποίες όμως έχει διαψεύσει.

Στην Ισπανία έχει παιχτεί το θεατρικό έργο «Τρίντσε: Ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου». Αν και ήταν ο ιδανικός αντιήρωας, η τέχνη θα συνεχίσει σίγουρα να διαδίδει το θρύλο του

Η τέχνη σίγουρα θα τον τιμήσει και στο μέλλον. Ήδη στην Ισπανία έχει παιχτεί το θεατρικό έργο «Τρίντσε: ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου». Θα ακολουθήσουν όμως κι άλλα…

Ο πρώην παίκτης της Νιούελς Ολντ Μπόις και συγγραφέας Κουρτ Λούτμαν έγραψε για το χαμό του “Τρίντσε”: “καθίστε παιδιά να σας πω την ιστορία του πιο ελεύθερου πουλιού που είδα στη ζωή μου…”.

 

Παρασκήνια

Θέματα