Ισοφάρισε το μυθικό ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ ο Λεβαντόφσκι, σπουδαίο δώρο της Σάλκε στην… Ντόρτμουντ!

Τρίποντο παραμονής η Άουγκσμπουργκ που άφησε στο άγχος την Βέρντερ, χρυσή ισοπαλία για την Χέρτα που με τη σειρά της άφησε στα... κόκκινα την Κολωνία!

Betfootball 15/05/21 - 18:53

Κράτα ένα για το τέλος! Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι άνοιξε το σκορ στο 2-2 της Μπάγερν στην έδρα της Φράιμπουργκ και ισοφάρισε το μυθικό ρεκόρ του θρυλικού Γκερντ Μίλερ που είχε πετύχει 40 γκολ τη σεζόν 1971-1972! Ο «Λέβα» θα έχει την ευκαιρία να σπάσει το στοιχειωμένο ρεκόρ του Μίλερ στην επόμενη και τελευταία αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα, όπου η Μπάγερν υποδέχεται την Άουγκσμπουργκ και μαζί με την απονομή, οι Βαυαροί θα πανηγυρίσουν πιθανότατα και το ρεκόρ του Λεβαντόφσκι. Ο φορ της Μπάγερν άνοιξε το σκορ στο 26΄ με πέναλτι, αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν τρία λεπτά αργότερα με τον Γκίλντε. Ο Σανέ έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του Φλικ στο 53΄, ο Λεβαντόφσκι έχασε τρομερή διπλή ευκαιρία στο 76΄ (στην απόδειξη ότι όλα τα γκολ χάνονται από… όλους ή ίσως να προτιμούσε κατά βάθος να σπάσει το ρεκόρ στο… σπίτι του) και η Φράιμπουργκ ισοφάρισε στο τελικό 2-2 με τον Γκίντερ.

Στη μεγαλύτερη έκπληξη της ημέρας, η Σάλκε νίκησε 4-3 (15΄ Χούντελαρ, 52΄ Ιντρίσι, 60΄ Φλόριαν Φλικ, 64΄ Χόουπ – 29΄ και 72΄ Αντρέ Σίλβα, 51΄ Εντικά) την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και έστειλε σπουδαίο δώρο στην Ντόρτμουντ! Οι γηπεδούχοι έχουν υποβιβαστεί εδώ και καιρό, με τους οπαδούς της Ντόρτμουντ μάλιστα να το… πανηγυρίζουν έξω από το γήπεδο της Σάλκε, αλλά τώρα μάλλον θα πανηγύρισαν τη νίκη της Σάλκε περισσότερο από τους… δικούς της οπαδούς! Η Άιντραχτ από την άλλη πλευρά, καιγόταν για το τρίποντο για να διατηρήσει περισσότερες ελπίδες για την τετράδα. Με αυτή την ήττα, εάν η Ντόρτμουντ νικήσει αύριο εκτός έδρας την Μάιντς μπαίνει στην τετράδα και αφήνει εκτός τους «αετούς»!

Τρίποντο παραμονής πανηγύρισε η Άουγκσμπουργκ, η οποία παρότι έπαιζε από το 13΄ με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ρούμπεν Βάργκας, νίκησε 2-0 (57΄ Ράνι Κεντίρα, 90΄ Καλιγκιούρι πεν.) την Βέρντερ Βρέμης και εξασφάλισε την παραμονή της στην Μπουντεσλίγκα. Η Βέρντερ από την πλευρά της, έμεινε στη θέση του πλέι οφ παραμονής – ανόδου.

Στην Χέρτα αρκούσε και ο βαθμός της ισοπαλίας και έτσι η λευκή (που έμοιαζε με… χρυσή) ισοπαλία κόντρα στην Κολωνία την κράτησε στην Μπουντεσλίγκα.

Βαθμό πήρε και η Αρμίνια Μπίλεφελντ που αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 (23΄ Βογκλσάμερ – 5΄ Κράμαριτς) με την Χόφενχαϊμ και έμεινε στο +1 από τα πλέι οφ και στο +2 από τον υποβιβασμό.

Η Στουτγάρδη νίκησε 1-2 (45΄Στιντλ – 72΄ Εντό, 77΄ Καλάιτζιτς) στην έδρα της Γκλάντμπαχ και έβαλε φωτιά για την 7η θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ.

Εκεί βρέθηκε ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής η Ουνιόν Βερολίνου που έφυγε με το 1-1 από την 6η Μπάγερ Λεβερκούζεν (27΄ Βορτζ – 72΄ Πογιανπάλο).

Παρασκήνια

Θέματα