Ισπανικό πάρτι στο «Σαν Σίρο»!

Οι "ταύροι" του Λουίς Ενρίκε νίκησαν 1-2 την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλίας, γκρέμισαν τα ρεκόρ της και πήραν το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Nations League!

Betfootball 7/10/21 - 00:04

Μία εθνική Ισπανίας βγαλμένη από τα… παλιά, έκανε πάρτι στο «Σαν Σίρο» και νίκησε 1-2 την εθνική Ιταλίας στον ημιτελικό του Nations League και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί στο ίδιο γήπεδο την Κυριακή! Ο Φεράν Τόρες έλυσε το γρίφο του γκολ για τους «ταύρους» του Λουίς Ενρίκε και με δύο τέρματα σε ισάριθμες ασίστ του Οϊαρθάμπαλ οδήγησε την Ισπανία στη μεγάλη νίκη. Το Nations League δεν έχει τη βαρύτητα του Euro, αλλά η νίκη αυτή ήταν και μία μικρή ρεβάνς της Ισπανίας για τον αποκλεισμό στα πέναλτι από την Ιταλία πριν από τρεις μήνες στο «Γουέμπλεϊ»! Με τη νίκη αυτή, η Ισπανία γκρέμισε επίσης και δύο ρεκόρ της «σκουάντρα ατζούρα». Το σπουδαίο σερί των 37 παιχνιδιών χωρίς ήττα και το αήττητο στο «Σαν Σίρο», όπου δεν είχε ηττηθεί ποτέ!

«Η εθνική Ιταλίας μου αρέσει πολύ. Κατέκτησε δίκαια το Euro το καλοκαίρι, μετράει 37 παιχνίδια χωρίς ήττα, αλλά κάποτε θα χάσει», έλεγε στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης ενόψει του ημιτελικού με την Ιταλία ο Λουίς Ενρίκε, ο οποίος… διαβεβαίωνε με αυστηρό και ενοχλημένο ύφος τους δημοσιογράφους ότι κάτι περισσότερο ξέρει από αυτούς για το ποδόσφαιρο και εμπιστεύεται τους παίκτες που κάλεσε. Θεωρητικά, το μεγάλο πρόβλημα της Ισπανίας ήταν στην επίθεση, από όπου έλειπαν οι Μοράτα και Ζεράρ Μορένο! Ο Λουίς Ενρίκε όμως, ανέκαθεν έπαιζε με «ψεύτικα εννιάρια», ακόμα και όταν είχε διαθέσιμους τους φορ του. Εμπιστεύτηκε τους Οϊαρθάμπαλ, Φεράν Τόρες και Σαράμπια σε μία πολύ ευέλικτη επιθετική τριάδα, με τους παίκτες να εναλλάσσονται στο κέντρο της περιοχής. Αυτή η τριάδα, προκάλεσε πολλά προβλήματα στην ιταλική άμυνα, ακόμα και πριν από την κόκκινη που δέχθηκε στο 42΄ ο Μπονούτσι! Στις απουσίες του κέντρου (Πέδρι, Τιάγκο Αλκάνταρα, Ντάνι Όλμο) απάντησε με δύο έμπειρους, τον Κόκε με τον Μπουσκέτς και τον Γκάβι! Ο νεαρός της Μπαρτσελόνα, τον οποίο… σύστησε φέτος ο Κούμαν, πήρε φανέλα βασικού και έγινε ο νεαρότερος παίκτης που έχει παίξει στην εθνική Ισπανίας σε ηλικία μόλις 17 ετών και 62 ημερών! Έπαιξε μάλιστα, σαν… συνομήλικος του Κόκε και του Μπουσκέτς, όπως και ο Γιέρεμι Πίνο της Βιγιαρεάλ που μπήκε στο β΄ μέρος! 

Οι δύο αντίπαλοι μπήκαν στο ματς με το… γκάζι πατημένο. Η Ιταλία απείλησε με σουτ του Κιέζα στο 5΄ και στο 8΄ , αλλά η Ισπανία πήρε γρήγορα την κατοχή, κάτι που… φοβόταν ο Μαντσίνι. Στο 13΄ ο Οϊαρθάμπαλ σούταρε από πολύ καλή θέση, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Μπαστόνι. Η Ισπανία άνοιξε το σκορ στο 17΄ με τον Τόρες να νικάει τον Ντοναρούμα μετά από σέντρα του Οϊαρθάμπαλ! Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Ντοναρούμα (άκουσε αρκετές αποδοκιμασίες στην επιστροφή του στο “Σαν Σίρο¨) έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του σε σουτ του Μάρκος Αλόνσο, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και στην επιστροφή ο Μπονούτσι πρόλαβε τον Κόκε προ κενής εστίας!

Η Ιταλία απείλησε ξανά στο 34΄ με τον Ουνάι Σιμόν σε συνεργασία με το… δοκάρι του να βγάζει το έξυπνο σουτ του Μπερναρντέσκι και ένα λεπτό αργότερα, ο Ινσίνιε αστόχησε από πολύ καλή θέση! Στο 42΄ τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα για την Ιταλία, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μπονούτσι και στο 44΄ ο Ινσίνιε έχασε νέα πολύ καλή ευκαιρία! Στην εκπνοή του α΄ μέρους και ενώ η ιταλική άμυνα δεν είχε βρει ακόμα τις ισορροπίες με την αποβολή του αρχηγού της, ο Οϊαρθάμπαλ βρήκε ξανά τον Φεράν Τόρες, ο οποίος με ωραία κοντινή κεφαλιά έκανε το 0-2!

Στο β΄ μέρος η κυριαρχία των Ισπανών ήταν ολοκληρωτική. Στο 62΄ η κεφαλιά του Οϊαρθάμπαλ μετά από υπέροχη ενέργεια του Γιέρεμι Πίνο πέρασε ελάχιστα άουτ και στο 76΄ ο Ντοναρούμα έβγαλε ωραία το σουτ του Αλόνσο μετά από μία ακόμα υπέροχη ενέργεια του Πίνο! Στο 82΄ ο Κιέζα πίεσε τον Πίνο μετά από απόκρουση της ιταλικής άμυνας σε κόρνερ της Ισπανίας, πρόλαβε τον Πάου Τόρες και όταν έφτασε μπροστά στον Ουνάι Σιμόν έδωσε στον Πελεγκρίνι που τον ακολούθησε στην αντεπίθεση και σε κενή εστία μείωσε σε 1-2 που έμεινε έως το τέλος για τη μεγάλη νίκη της Ισπανίας!

Παρασκήνια

Θέματα