Ιστορική πρόκριση για Κουανχιάν!

Η ομάδα της Τέντα κέρδισε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του ασιατικού Τσάμπιονς Λιγκ με δύο… ισοπαλίες, αφήνοντας έξω την πρωταθλήτρια Γκουανγκτζού Εβεργκράντε

Betfootball 15/05/18 - 17:05

Ιστορικές στιγμές ζει από το απόγευμα της Τρίτης (15/5) η Τιανχίν Κουανχιάν, που αναδείχθηκε νικήτρια στην… εμφύλια διπλή μάχη με την επί σειρά ετών πρωταθλήτρια της χώρας Γκουανγκτζού Εβεργκράντε, κερδίζοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά του ασιατικού Τσάμπιονς Λιγκ.

Παρ’ ότι λιγότερο δημοφιλής από τη μεγάλη ομάδα της πόλης, την Τέντα, η Κουανχιάν που ιδρύθηκε το 2006, κατόρθωσε πέρυσι στην παρθενική της συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία να τερματίσει στην 3η θέση, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Μπορεί στη φετινή κινεζική λίγκα η πορεία της να είναι μέτρια, στο Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο, το… παραμύθι της θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Το ακόμα πιο… οξύμωρο στην όλη υπόθεση είναι πως η Κουανχιάν πέρασε στην επόμενη φάση χωρίς να νικήσει, καθώς μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα στην έδρα της αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 εκτός έδρας με την Εβεργκράντε. Ο Ρικάρντο Γκουλάρτ σκόραρε δις για τους γηπεδούχους (17’, 48’), όμως και τις δύο φορές οι φιλοξενούμενοι έδειξαν γρήγορα… αντανακλαστικά, ισοφαρίζοντας με τον Πάτο στο 19’ και τον Γουάνγκ Χίεν στο 52’.

Παρασκήνια

Θέματα