«Κάποια πράγματα είναι πιο σημαντικά από το ποδόσφαιρο»

Ο Γιούργκεν Κλοπ... εξοργίστηκε με τις ερωτήσεις Ισπανού ρεπόρτερ για τον κορονοϊό * Τι είπε για τη ρεβάνς με την Ατλέτικο

Betfootball 10/03/20 - 18:35

Την προηγούμενο φορά που ο Γιούργκεν Κλοπ ρωτήθηκε για τις εξελίξεις με τον νέο κορονοϊό και για το τι πιστεύει πως πρέπει να γίνει στα γήπεδα, αρνήθηκε ευγενικά και ψύχραιμα να απαντήσει: «είμαι απλώς ένας προπονητής ποδοσφαίρου. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να απαντήσω εγώ το τι πρέπει να γίνεται και δεν καταλαβαίνω έχει σημασία η άποψη ενός διάσημου ανθρώπου. Νομίζω ότι για αυτά πρέπει να μιλούν οι ειδικοί».

Στη συνέντευξη Τύπου για τη ρεβάνς με την Ατλέτικο όμως, ο Γιούργκεν Κλοπ είπε την άποψή του, με την οποία έδειξε για μία ακόμα φορά το πόσο συνειδητοποιημένος είναι. Αφορμή για το μίνι… ξέσπασμά του, ήταν οι συνεχόμενες ερωτήσεις που δέχτηκε για το θέμα και κυρίως από Ισπανό ρεπόρτερ. «Την προηγούμενη φορά δεν απάντησα γιατί ρωτήθηκα ως προπονητής ποδοσφαίρου, αλλά τώρα θα απαντήσω ως άνθρωπος. Είσαι από τη Μαδρίτη; Μου λες ότι δεν θα παίξεις εσύ μπάλα αύριο, αλλά το ματς δεν είναι κάτι ξεχωριστό. Είναι απλώς ένα παιχνίδι. Δεν είμαστε η κοινωνία, είμαστε απλώς ένα μέρος της και πρέπει όλοι μαζί να ανησυχούμε», σχολίασε ο Γιούργκεν Κλοπ που είχε πάρει… φόρα και συνέχισε: «αυτό ακριβώς δεν μου αρέσει. Κάθεσαι εδώ και μου κάνεις αυτήν την ερώτηση, αλλά πήρες το αεροπλάνο από τη Μαδρίτη για να έρθεις εδώ. Κάτσε εκεί. Έκλεισαν σχολεία, πανεπιστήμια, εσύ προφανώς ανησυχείς, αλλά πιστεύεις πως για το ποδόσφαιρο αξίζει να ταξιδέψεις. Αυτό είναι πρόβλημα όλων μας. Και δεν λύνεται με το ποδόσφαιρο. Εμείς θα κάνουμε τη δουλειά μας, εσύ κάνε τη δική σου, με πληροφορίες και όχι με τέτοιες ερωτήσεις. Γιατί ανησυχείς, αφού οι παίκτες είναι όλοι καλά. Αυτό που κάνουμε, που δεν δίνουμε τα χέρια πριν από το ματς, είναι παράδειγμα για την κοινωνία. Ότι είναι καλό για όλους μας να αποφεύγουμε τις χειραψίες. Ότι δεν παίζει ρόλο ότι είναι 22 απόλυτα υγιείς παίκτες, ακόμα κι αυτοί δεν θα δώσουν τα χέρια, είναι παράδειγμα για τους πάντες εκεί έξω. Αυτή τη στιγμή όλοι αντιλαμβάνονται ότι υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα από το ποδόσφαιρο. Χρειάζεται χρόνος για να δοθεί λύση. Δεν γνωρίζω αρκετά το πόσο θα βοηθήσουν τα μέτρα (αναβολές και κεκλεισμένων), γιατί όταν οι φίλαθλοι δεν είναι στο γήπεδο τότε είναι σε άλλους χώρους, με πολύ κόσμο, για να δουν το ματς. Αλλά ο,τι κι αν αποφασιστεί, θα το σεβαστούμε. Όλοι έχουμε οικογένειες, παιδιά, φίλους και θέλουμε όλοι τους να είναι καλά. Ό,τι εάν αποφασιστεί για το ματς με την Ατλέτικο, θα το σεβαστούμε».

Όσον αφορά στα αγωνιστικά, ο Κλοπ δήλωσε: «δεν έχουν παίξει πολλοί παίκτες της Ατλέτικο στο Άνφιλντ στο παρελθόν και αυτό θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε. Ο κόσμος μας θα είναι το πλεονέκτημά μας και θα πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε με την εμφάνισή μας στον αγωνιστικό χώρο. Θα πρέπει να είναι εξαιρετική γιατί αμύνονται με βάθος και απειλούν με αντεπιθέσεις. Ο κάθε παίκτης τους μπορεί να είναι επικίνδυνος και είναι μία έμπειρη ομάδα. Ξέρουν πώς να ανταποκρίνονται. Έχω το μέγιστο σεβασμό για αυτούς όμως υπάρχουν πάντα τρόποι και θα πρέπει να τους βρούμε. Θα πρέπει να δείξουμε πως έχουμε μάθει πραγματικά από το πρώτο παιχνίδι και να μην πέσουμε στα τρικ εκνευρισμού των αντιπάλων μας».

 

Παρασκήνια

Θέματα