«Καθοριστικά τα παιχνίδια με την Τότεναμ, δεν ήρθα στην Σίτι για να κερδίσουμε το Τσάμπιονς Λιγκ»

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα (παρα)κάλεσε τους φίλους της Σίτι να μετατρέψουν σε καυτή έδρα το "Έτιχαντ"

Betfootball 16/04/19 - 19:16

«Είχα αυτή τη σκέψη εδώ και αρκετό καιρό», παραδέχθηκε ο Πεπ Γκουαρδιόλα για την κρισιμότητα των δύο παιχνιδιών με την Τότεναμ σε διάστημα λίγων ημερών, αλλά και το παιχνίδι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την Μεγάλη Τετάρτη. Είναι μία εβδομάδα καθοριστική για τους «πολίτες», είναι πραγματικά η δικιά τους Μεγάλη Εβδομάδα. «Ναι, εάν δεν κερδίσουμε αυτά τα παιχνίδια θα χάσουμε και τους δύο τίτλους. Θα μείνουμε έξω από το Τσάμπιονς Λιγκ και θα χάσουμε το πρωτάθλημα. Η Λίβερπουλ ήταν εκπληκτικός αντίπαλος όλη τη σεζόν. Το αξίζουν και οι δύο ομάδες το πρωτάθλημα, αλλά θα το πάρει μόνο μία»

Στη συνέχεια, ο Πεπ Γκουαρδιόλα ανέφερε ότι δεν πήγε στην Μάντσεστερ Σίτι για να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο δικός του στόχος και σκοπός ήταν άλλος: «ήρθα για να βοηθήσω την ομάδα να αγωνιστεί με τον τρόπο που έχει καταφέρει τους τελευταίους 20 μήνες. Για αυτό ήρθα εδώ, να κάνω την ομάδα να παίζει με τον δικό μου τρόπο! Σαφώς, όμως, θέλω να κατακτήσω μαζί της το Τσάμπιονς Λιγκ. Βρισκόμουν σε μια μεγάλη ομάδα, όπως η Μπάγερν Μονάχου και μέσα σε τρεις χρονιές κατέκτησα τα πάντα εκτός από το Τσάμπιονς Λιγκ. Ήταν μεγάλη αποτυχία. Το δέχομαι και μπορώ να το πω. Πρέπει να ζήσω με αυτό, αν και δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημαΗ αίσθηση ότι πρέπει να κατακτήσεις αυτό το τρόπαιο σου δίνει ώθηση και σε κάνει καλύτερο. Εάν προσπαθήσεις και δεν τα καταφέρεις πρέπει απλά να δεχτείς ότι υπήρξαν ομάδες καλύτερη από τη δικιά σου στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Σε αυτό το σημείο που έχουμε φτάσει απουσιάζουν μεγάλες ομάδες. Για αυτό το λόγο έχω πει πολλές φορές ότι η Πρέμιερ Λιγκ είναι για εμένα ο σημαντικότερος τίτλος».

Η ατμόσφαιρα στο «Έτιχαντ¨ δεν είναι και η πιο «καυτή» που μπορεί να συναντήσει στο ποδόσφαιρο και για αυτό ο Γκουαρδιόλα ζήτησε από τους οπαδούς της ομάδας του να δείξουν και αυτοί ότι θέλουν να δουν την αγαπημένη τους ομάδα να παίζει στα ημιτελικά: «είμαι σίγουρος ότι οι παίκτες μου θέλουν να προκριθούν. Περιμένω να μας το δείξουν και οι οπαδοί μας. Θέλω το γήπεδό μας να θυμίζει την ατμόσφαιρα στο ντέρμπι με την Λίβερπουλ. Θα υπάρξουν δύσκολες στιγμές στο παιχνίδι με την Τότεναμ και ακριβώς σε αυτές τις στιγμές θέλω να υποστηρίξουν τους παίκτες μας».

Παρασκήνια

Θέματα