Μένουν εκτός Μουντιάλ μία εκ των Ιταλία και Πορτογαλία!

Σούπερ ντέρμπι με φόντο το Μουντιάλ * Τα άλλα ζευγάρια για τα δύο εισιτήρια

Betfootball 26/11/21 - 21:01

Οι κληρώσεις και τα πλέι οφ κρύβουν πάντα παγίδες. Αυτό επιβεβαιώθηκε στην κλήρωση των πλέι οφ για τα προκριματικά του Μουντιάλ που διεξήχθη στην Ζυρίχη και έφερε την Πορτογαλία με την Ιταλία στον ίδιο… μονόδρομο που οδηγεί στο Κατάρ και στο Μουντιάλ του 2022. Υπενθυμίζεται ότι στην κλήρωση μπήκαν 12 ομάδες. Οι 10 δεύτερες στη βαθμολογία των ισάριθμων ομίλων των προκριματικών και οι δύο καλύτερες δεύτερες του Nations League (Αυστρία και Τσεχία) που έμειναν εκτός δυάδας στα προκριματικά. Έξι ομάδες ήταν στο γκρουπ των ισχυρών (Ιταλία, Πορτογαλία, Σουηδία, Ρωσία, Ουαλία και Σκωτία) και έξι στους ανίσχυρους, με τις πρώτες να έχουν το πλεονέκτημα της έδρας στα ημιτελικά. Από την κλήρωση προέκυψαν τρία μονοπάτια που οδηγούν στα γκισέ για τα τρία τελευταία εισιτήρια της Ευρώπης στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Οι έξι ημιτελικοί που βγήκαν από την κλήρωση είναι οι εξής: Σκωτία – Ουκρανία, Ουαλία – Αυστρία, Ρωσία – Πολωνία, Σουηδία – Τσεχία, Ιταλία – Βόρεια Μακεδονία και Πορτογαλία – Τουρκία. Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 24 Μαρτίου και οι τρεις τελικοί στις 29!

Τα ζευγάρια που διασταυρώνονται στο δρόμο για το γκισέ είναι τα εξής. Ο νικητής του ζευγαριού Ιταλία – Βόρεια Μακεδονία θα παίξει με το νικητή του ζευγαριού Πορτογαλία – Τουρκία! Εάν επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά και η Ιταλία με την Πορτογαλία περάσουν τα πρώτα εμπόδια, θα κοντραριστούν στον τελικό με φόντο το Μουντιάλ! Ο τελικός θα γίνει στην έδρα του ζευγαριού Πορτογαλία – Τουρκία. Λογικά δηλαδή (εάν βασιστούμε στην ποδοσφαιρική λογική), θα διεξαχθεί στο «Ντα Λουζ».

Σε έναν ακόμα τελικό θα βρεθούν οι ομάδες που θα επικρατήσουν στους ημιτελικούς Σκωτία – Ουκρανία και Ουαλία – Αυστρία. Ο τελικός σε αυτό το μονοπάτι θα διεξαχθεί στην έδρα της νικήτριας του ζευγαριού Ουαλία – Αυστρία.

Τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το άλλο μονοπάτι, όπου στον τελικό θα κοντραριστούν οι νικήτριες των ζευγαριών Ρωσία – Πολωνία και Σουηδία – Τσεχία. Στον τελικό θα είναι γηπεδούχος η νικήτρια του πρώτου ζευγαριού.

Παρασκήνια

Θέματα